Nieuws

Een overzicht van de actuele nieuwsitems:

Vanaf 15/02 zijn chirurgische mondmaskers verplicht in onze ziekenhuizen

Vanaf 15 februari mag u in de A.S.Z. ziekenhuizen enkel een chirurgisch mondneusmasker dragen. Met de maatregel willen we onze medewerkers en onze patiënten zo goed mogelijk beschermen. Breng uw eigen chirurgisch mondneusmasker mee of koop een chirurgisch masker in onze inkomhal, bij uw apotheker, drogisterij,... Stoffen mondneusmaskers laten we omwille van hygiënische redenen niet meer toe.

Lees verder

160ste REZUM-behandeling!

Deze week werd in het A.S.Z. de 160ste REZUM-behandeling uitgevoerd!

Lees verder

Consultaties cardiologie scoren hoog op tevredenheid!

In 2020 werd onderzoek gedaan naar de tevredenheid bij 459 patiënten over consultaties bij de dienst cardiologie. Het Hartcentrum van het A.S.Z. en zijn partners AZ Sint-Blasius en het AZ Oudenaarde, in associatie met het UZ Brussel, blijven de kwaliteit van zorg optimaliseren.

Lees verder

Oncocoach staat patiënt met raad en daad bij

Ieder jaar wordt op 4 februari wereldwijd stilgestaan bij kanker, in deze coronatijden is het extra belangrijk dat we oog blijven houden voor de impact van kanker. En dat oncologische patiënten en hun naasten de weg weten te vinden naar coronaproof zorg en ondersteuning. Daarom plaatsen we graag vandaag onze oncocoaches in the spotlight. Zij staan ten dienste van alle patiënten met een oncologische aandoening.

Lees verder

A.S.Z. herdenkt overleden coronapatiënten met gedicht

De Poëzieweek 2021 laten we bij het A.S.Z. niet zomaar voorbij gaan... Op de drie campussen hebben we een plekje gecreëerd waar een herdenkingsgedicht ophangt om alle coronapatiënten die het afgelopen jaar in het ziekenhuis zijn gestorven te eren.

Lees verder

1e ziekenhuismedewerkers krijgen Moderna-vaccin in A.S.Z.

Vandaag, dinsdag 2 februari 2021, startte het A.S.Z. om 8u20 met de vaccinatie van medewerkers met het Moderna-vaccin. Op campus Aalst en Geraardsbergen worden vandaag 150 medewerkers gevaccineerd. Daarmee geeft het ziekenhuis de aftrap voor de vaccinatiecampagne van het eigen personeel.

Lees verder

We raden onze patiënten en bezoekers aan om bij voorkeur een chirurgisch mondmasker te dragen

Patiënten en bezoekers die naar het ziekenhuis komen, raden we aan om een chirurgisch masker te dragen omdat dit veiliger is dan een stoffen masker. Nieuwe varianten van het coronavirus kunnen namelijk meer besmettelijk zijn dan het ‘gewone’ coronavirus. Uit veiligheid bevelen we daarom een chirurgisch masker aan.

Lees verder

Splinternieuwe dienst Intensieve Zorg bij A.S.Z. Aalst

Op maandag 25 januari 2021 neemt het A.S.Z. een nieuwe state-of-the-art afdeling Intensieve Zorg in gebruik. Deze kritische dienst beschikt over achttien ruime éénpersoonskamers met twee centrale verpleegposten voorzien van hypermoderne faciliteiten om een optimale bewaking en verzorging te verzekeren. De patiëntenkamers zijn uitgerust met de nodige rustgevende elementen om een optimaal comfort van de patiënt te garanderen en met alle modernste apparatuur: één digitaal werkstation per bed, verticale medische pendels, monitoring, …

Lees verder

A.S.Z., OLV Ziekenhuis, AZ Sint-Maria Halle en UZ Brussel verankeren samenwerking in een aparte vzw

Op woensdag 20 januari 2021 werd het ziekenhuisnetwerk Curoz officieel opgericht. A.S.Z. (Aalst – Geraardsbergen – Wetteren), OLV Ziekenhuis (Aalst – Asse – Ninove), AZ Sint-Maria (Halle) en UZ Brussel (Jette) werken vanaf nu samen als het ziekenhuisnetwerk Curoz. De samenwerking past binnen het gezondheidsbeleid van de overheid, waarbij ziekenhuizen worden gevraagd om meer samen te werken en het zorgaanbod beter af te stemmen op de vraag. De ziekenhuizen van Curoz vullen elkaar goed aan qua zorgprofiel en geografische spreiding. Patiënten in deze regio zullen zo alle zorg dichtbij huis vinden.

Lees verder

Oproep vrijwilligers vaccinatiecentrum Geraardsbergen

Geraardsbergen bereidt zich samen met de eerstelijnszone Dender-Zuid volop voor om de vaccinatie tegen COVID-19 voor alle inwoners zo snel en efficiënt mogelijk te laten verlopen. U kan helpen als vrijwilliger.

Lees verder
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail