Nieuws

Een overzicht van de actuele nieuwsitems:

Nieuwe richtlijnen vanaf maandag 26/10/2020

De overheid heeft gisteren beslist dat elk ziekenhuis, dus ook A.S.Z. Aalst – Wetteren - Geraardsbergen, vanaf maandag 26 oktober, alle planbare niet-dringende activiteiten die gebruik maken van intensieve zorgen, alle klassieke opnames die geen gebruik maken van intensieve zorgen en tot slot alle chirurgische ingrepen die plaatsvinden in het dagziekenhuis, geannuleerd moeten worden en dit gedurende een periode van 4 weken.

Lees verder

Stel uw raadpleging niet uit omwille van corona

Ook vandaag willen we alle patiënten, met en zonder Covid-19, kwalitatieve zorg bieden. De geplande raadplegingen, behandelingen en ingrepen gaan door. Om patiënten, bezoekers en medewerkers te beschermen tegen besmetting met het coronavirus, hebben we de nodige maatregelen genomen.

Lees verder

Testcentrum Covid-19 in Geraardsbergen verhuist naar nieuwe locatie

Het testcentrum COVID-19 in Geraardsbergen verhuist vanaf vandaag, donderdag 22 oktober 2020, naar het vroegere belastingkantoor in de Abdijstraat 8. Mogelijks besmette patiënten die doorverwezen zijn door hun huisarts worden dan ook niet langer getest in het A.S.Z. Geraardsbergen. Het nieuwe testcentrum heeft een grotere ontvangstcapaciteit, wat enerzijds de patiënten meer comfort biedt en tegelijkertijd het A.S.Z. voor een deel ontlast.

Lees verder

Nieuwe richtlijnen voor bezoek vanaf donderdag 22 oktober 2020

De veiligheid van onze patiënten, medewerkers en bezoekers staat voorop en we willen verspreiding van het coronavirus in onze ziekenhuizen vermijden. Vandaar dat we onze bezoekregeling opnieuw verstrengen. Concreet betekent dit dat u als bezoeker een aantal richtlijnen volgt.

Lees verder

Registreer u altijd als bezoeker

In het kader van contact tracing, is het verplicht voor elke bezoeker die een opgenomen patiënt komt bezoeken, om zich te registeren.

Lees verder

Kom alléén naar het ziekenhuis - dus zonder begeleider

Veel patiënten nemen graag een begeleider mee naar het ziekenhuis. Omwille van de stijging van het aantal besmettingen, vragen wij patiënten nu om zoveel mogelijk alleen naar het ziekenhuis te komen. Als begeleiding noodzakelijk is; dan maximaal 1 begeleider per patiënt. Ook bezoek aan gehospitaliseerde patiënten blijft af te raden.

Lees verder

Dag tegen Kanker 2020

Op 15 oktober 2020 is het de 21ste Dag tegen Kanker. Op deze dag willen we iedereen die zelf of in zijn omgeving met kanker geconfronteerd wordt, een hart onder de riem steken door het gele lintje te dragen. Patiënten van het oncologisch dagziekenhuis worden verwend met een goedgevulde goodiebag en kunnen verschillende webinars meevolgen. Daarnaast organiseren we nog enkele hartverwarmende en coronaveilige activiteiten voor onze oncologische patiënten.

Lees verder

Een nieuwe MUG-wagen voor de Aalsterse Ziekenhuizen

Op vrijdag 2 oktober 2020 namen de Aalsterse Ziekenhuizen de sleutel in ontvangst van de nieuwe hoogperformante MUG-wagen bij Volvo-garage D’Hondt in Aalst. De Volvo XC90 is uitgerust met de laatste technische snufjes. Het A.S.Z. en OLV Ziekenhuis zijn er dan ook terecht trots op dat dit voertuig vanaf nu kan worden ingezet.

Lees verder

Samen veerkrachtig tijdens de week van de Geestelijke Gezondheid

Van 1 tot 10 oktober 2020 vindt de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid plaats, met als slogan ‘samen veerkrachtig’.

Lees verder

World MRSA Day

Op vrijdag 2 oktober 2020 besteden we binnen het A.S.Z. Aalst - Geraardsbergen - Wetteren graag extra aandacht aan het voorkomen van 'MRSA'. ‘World MRSA Day’ heeft als doel om de MRSA-bacterie en de bijhorende risico’s onder de aandacht brengen. Op deze manier willen we zorgverleners sensibiliseren om zorginfecties te voorkomen.

Lees verder
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail