Nieuws

Een overzicht van de actuele nieuwsitems:

Gloednieuw labo in gebruik genomen op campus Aalst

In het nieuwe S-gebouw op campus Aalst wordt vandaag het gloednieuwe laboratorium in gebruik genomen. Het labo is onder andere uitgerust met de nieuwste pre-analytische straat van Roche die zorgt voor een nog snellere en efficiëntere behandeling van stalen.

Lees verder

Richtlijnen voor dringende raadplegingen, onderzoeken en behandelingen

Indien u een afspraak heeft in het ziekenhuis voor een dringende consultatie of opname, dan bent u voortaan verplicht een mondneusmasker te dragen binnen onze ziekenhuismuren. Zo beschermt u zichzelf, andere patiënten en onze medewerkers. U krijgt dit mondneusmasker van het ziekenhuis. Bij het betreden van het ziekenhuis zal bovendien uw temperatuur gemeten worden door een van onze onthaalmedewerkers en dient u verplicht uw handen te ontsmetten.

Lees verder

Het A.S.Z. houdt patiënten in contact met het thuisfront via video call

In deze moeilijke tijden zijn veel mensen eenzaam, niet in het minst de mensen die in het ziekenhuis verblijven en geen bezoek mogen ontvangen. Daarom kan het zeer veel deugd doen om op andere manieren contact te houden met het thuisfront. Bij het A.S.Z. doen we er dan ook alles aan om dit te helpen verwezenlijken met onze campagne #houcontact.

Lees verder

#Houcontact met uw familie in het A.S.Z. via video call

Opgenomen patiënten die zelf geen smartphone hebben, kunnen nu via video call in contact komen met het thuisfront.

Lees verder

Uw dierbaren in het A.S.Z. een hart onder de riem steken via de radio kan nu ook in Geraardsbergen

Om onze patiënten en medewerkers op campus Geraardsbergen te steunen, kunnen nu ook verzoekjes aangevraagd worden op Radio Mfm.

Lees verder

Aalsterse ziekenhuizen en huisartsen waarschuwen: "Stel dringende zorg niet uit"

Het aantal patiënten dat voor andere klachten naar de Spoedgevallendienst komt ligt lager dan normaal, maar de personen die zich aanmelden vertonen wel ernstige klachten. Vandaar het verzoek van het A.S.Z. ziekenhuis, OLV Ziekenhuis en de huisartsenkringen aan patiënten om noodzakelijke of dringende zorg niet uit te stellen. De spoedopname staat 24 uur per dag, 7 dagen op 7, klaar om patiënten niet-planbare of dringende medische hulp aan te bieden.

Lees verder

Hou contact met mensen in het A.S.Z. via City-Music

Hou contact via City-Music met uw dierbaren in het A.S.Z.

Lees verder

Triagepunt Huisartsenkring Ninove-Geraardsbergen bij het A.S.Z.

Enkel via uw eigen huisarts of de dokter van wacht kan u in het triagepunt van de Huisartsenkring Ninove-Geraardsbergen terecht, spontaan aanmelden bij het triagepunt is niet mogelijk.

Lees verder

Gezondheidswerkers hebben een nijpend tekort aan mondmaskers. Hoe kan u helpen?

Onze gezondheidswerkers hebben een nijpend tekort aan mondmaskers. Hoe kan u helpen? Alle opties op een rijtje.

Lees verder

Oproep: breng mondneusmaskers naar het ziekenhuis

Het coronavirus zorgt voor een acute nood aan mondmaskers. U kocht de afgelopen weken massaal mondneusmaskers bij de apotheker of elders. Onze artsen en verpleegkundigen zullen de komende weken deze maskers heel hard nodig hebben. Schenk uw maskers aan ons ziekenhuis!

Lees verder
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail