Nieuws

Een overzicht van de actuele nieuwsitems:

Tekort aan persoonlijke beschermingsmaterialen aangepakt door desinfectie met UV-licht

Het A.S.Z. heeft in april 2020 beslist om over te gaan tot hergebruik van de mondmaskers omwille van de grote schaarste aan geschikte persoonlijke beschermingsmaterialen en het ontbreken van voldoende strategische voorraden. Het A.S.Z. wil op deze manier zijn medewerkers beschermen met correct gedesinfecteerd en veilig materiaal i.p.v. ongeschikt materiaal in te zetten.

Lees verder

Geleidelijke heropstart van afspraken, onderzoeken en ingrepen in het A.S.Z.

Vanaf 4 mei breidt de toegang tot algemene en gespecialiseerde gezondheidszorg geleidelijk aan weer uit. Ook in het A.S.Z. wordt dit op een veilige manier georganiseerd.

Lees verder

Belgische primeur in het A.S.Z. nieuwe ‘REZUM’-waterdamp behandeling helpt op minimaal invasieve wijze bij goedaardig prostaatgezwel

Dr. Bernard Rappe, medisch diensthoofd Urologie bij het A.S.Z., is een expert in de diagnose en behandeling van zowel goedaardige als kwaadaardige prostaatgezwellen. Sinds kort biedt hij, samen met de andere urologen van het A.S.Z. een nieuwe minimaal invasieve behandeling aan voor mannen met goedaardige prostaatvergroting.

Lees verder

Babbel met een zorgvrijwilliger van Kom op tegen Kanker

De coronacrisis is nu al even bezig, en de getroffen maatregelen zullen nog enige tijd aanhouden. Ook de zorgvrijwilligers van Kom op tegen Kanker zullen dus nog een hele periode niet kunnen langskomen in het A.S.Z. Maar dat betekent niet dat ze er niet zijn voor u. Ze zitten absoluut klaar om te horen hoe het met u gaat, hoe u de voorbije periode hebt beleefd, waar u nood aan hebt …

Lees verder

Gloednieuw labo in gebruik genomen op campus Aalst

In het nieuwe S-gebouw op campus Aalst wordt vandaag het gloednieuwe laboratorium in gebruik genomen. Het labo is onder andere uitgerust met de nieuwste pre-analytische straat van Roche die zorgt voor een nog snellere en efficiëntere behandeling van stalen.

Lees verder

Richtlijnen voor dringende raadplegingen, onderzoeken en behandelingen

Indien u een afspraak heeft in het ziekenhuis voor een dringende consultatie of opname, dan bent u voortaan verplicht een mondneusmasker te dragen binnen onze ziekenhuismuren. Zo beschermt u zichzelf, andere patiënten en onze medewerkers. U krijgt dit mondneusmasker van het ziekenhuis. Bij het betreden van het ziekenhuis zal bovendien uw temperatuur gemeten worden door een van onze onthaalmedewerkers en dient u verplicht uw handen te ontsmetten.

Lees verder

Het A.S.Z. houdt patiënten in contact met het thuisfront via video call

In deze moeilijke tijden zijn veel mensen eenzaam, niet in het minst de mensen die in het ziekenhuis verblijven en geen bezoek mogen ontvangen. Daarom kan het zeer veel deugd doen om op andere manieren contact te houden met het thuisfront. Bij het A.S.Z. doen we er dan ook alles aan om dit te helpen verwezenlijken met onze campagne #houcontact.

Lees verder

#Houcontact met uw familie in het A.S.Z. via video call

Opgenomen patiënten die zelf geen smartphone hebben, kunnen nu via video call in contact komen met het thuisfront.

Lees verder

Uw dierbaren in het A.S.Z. een hart onder de riem steken via de radio kan nu ook in Geraardsbergen

Om onze patiënten en medewerkers op campus Geraardsbergen te steunen, kunnen nu ook verzoekjes aangevraagd worden op Radio Mfm.

Lees verder

Aalsterse ziekenhuizen en huisartsen waarschuwen: "Stel dringende zorg niet uit"

Het aantal patiënten dat voor andere klachten naar de Spoedgevallendienst komt ligt lager dan normaal, maar de personen die zich aanmelden vertonen wel ernstige klachten. Vandaar het verzoek van het A.S.Z. ziekenhuis, OLV Ziekenhuis en de huisartsenkringen aan patiënten om noodzakelijke of dringende zorg niet uit te stellen. De spoedopname staat 24 uur per dag, 7 dagen op 7, klaar om patiënten niet-planbare of dringende medische hulp aan te bieden.

Lees verder
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail