Nieuws

Een overzicht van de actuele nieuwsitems:

Hou contact met mensen in het A.S.Z. via City-Music

Hou contact via City-Music met uw dierbaren in het A.S.Z.

Lees verder

Triagepunt Huisartsenkring Ninove-Geraardsbergen bij het A.S.Z.

Enkel via uw eigen huisarts of de dokter van wacht kan u in het triagepunt van de Huisartsenkring Ninove-Geraardsbergen terecht, spontaan aanmelden bij het triagepunt is niet mogelijk.

Lees verder

Gezondheidswerkers hebben een nijpend tekort aan mondmaskers. Hoe kan u helpen?

Onze gezondheidswerkers hebben een nijpend tekort aan mondmaskers. Hoe kan u helpen? Alle opties op een rijtje.

Lees verder

Oproep: breng mondneusmaskers naar het ziekenhuis

Het coronavirus zorgt voor een acute nood aan mondmaskers. U kocht de afgelopen weken massaal mondneusmaskers bij de apotheker of elders. Onze artsen en verpleegkundigen zullen de komende weken deze maskers heel hard nodig hebben. Schenk uw maskers aan ons ziekenhuis!

Lees verder

2 patiënten met COVID-19 bij het A.S.Z. gehospitaliseerd

Er zijn momenteel twee positieve Covid-19-patiënten gehospitaliseerd bij het A.S.Z., één op de cohortafdeling van A.S.Z. Geraardsbergen en één op de cohortafdeling van A.S.Z. Aalst.

Lees verder

Uitstel niet medisch noodzakelijke consultaties, opnames en behandelingen/ingrepen

Alle niet-urgente en niet medisch noodzakelijke consultaties, onderzoeken en behandelingen/ingrepen worden uitgesteld.

Lees verder

Principieel bezoekverbod omwille van COVID-19 vanaf 12 maart 2020 om 09u00 met enkele uitzonderingen

Vanaf vandaag, donderdag 12 maart 2020; om 09u00 u geldt een principieel bezoekverbod “voor elkeen ongeacht de leeftijd (…) behoudens voor personen die zich toegang dienen te verschaffen voor therapeutische doeleinden. In strikt noodzakelijke en uitzonderlijke gevallen kan de algemene of medische directeur beslissen om toch toelating te verstrekken tot het betreden van het ziekenhuis”.

Lees verder

Primeur in België: nieuw bestralingstoestel Truebeam Edge Novalis bij het A.S.Z. Aalst zorgt voor nog preciezer resultaat

Het A.S.Z. in Aalst is een satellietcampus van het UZ Brussel en is sinds kort uitgerust met een nieuw bestralingstoestel genaamd 'Truebeam Edge Novalis'. Het betreft de eerste installatie in België en is nog maar de dertigste in Europa. Met dit nieuwe toestel willen zowel het UZ Brussel als het A.S.Z. de beste en meest geschikte radiotherapie bieden aan de patiënt.

Lees verder

Politieverordening bezoekverbod ziekenhuizen Aalst omwille van COVID-19

Inmiddels werd door de heer Christoph D'haese, burgemeester van Aalst, een politieverordening uitgevaardigd dat een verbod oplegt tot het betreden van beide ziekenhuizen op het grondgebied van Aalst, met ingang van 12 maart 2020 om 9u en voor onbepaalde tijd.

Lees verder

Voorstelling nieuw bestralingstoestel 12/03 geannuleerd

Gezien de groeiende ongerustheid rond het coronavirus, wordt de voorstelling van het nieuwe bestralingstoestel 'Truebeam Edge Novalis' voorzien op donderdag 12 maart 2020 uitgesteld.

Lees verder
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail