Nieuws

Een overzicht van de actuele nieuwsitems:

Delen van medische gegevens tussen ziekenhuizen

De nexuzhealth-ziekenhuizen, waaronder het A.S.Z. ziekenhuis, hanteren daarbij een heel strenge toegangscontrole. Enkel zorgverleners die direct bij de zorg betrokken zijn, hebben toegang tot het medisch dossier.

Lees verder

A.S.Z. doet mee aan patiëntenbevraging

Het A.S.Z. ziekenhuis wil transparant zijn over kwaliteit en haar patiëntenervaringen meten i.s.m. het Vlaams Patiëntenplatform, een platform van meer dan 100 patiëntenverenigingen in Vlaanderen. 55 Vlaamse ziekenhuizen maken vandaag op www.zorgkwaliteit.be al hun resultaten bekend van de patiëntenpeilingen bij de opgenomen patiënten van 2016 tot 2018.

Lees verder

Vers, lokaal en lekker eten in de nieuwe bezoekerscafetaria bij het A.S.Z. op campus Aalst

Mom & Pop Super Mega Farm, zo heet de nieuwe bezoekerscafetaria in het A.S.Z. campus Aalst, opent op zondag 1 december 2019 de deuren. Voor groep Fonteyne The Kitchen is dit de eerste maal dat ze een foodcorner in een algemeen ziekenhuis uitbaat.

Lees verder

Virtuele rondleiding doorheen het verloskwartier bij het A.S.Z.

Ontdek het verloskwartier a.d.h.v. een virtuele rondleiding aanstaande ouders kunnen met eigen ogen virtueel waarnemen waar hun baby het levenslicht zal zien.

Lees verder

Nieuwe huisartsenwachtpost aan A.S.Z. Wetteren

Heeft u een huisarts nodig tijdens het weekend of op een feestdag? Vanaf 6 december 2019 kan u bellen naar 1733 en wordt u doorverwezen naar de nieuwe huisartsenwachtpost Scheldekracht.

Lees verder

Wereld Pancreaskanker Dag

Pancreaskanker is wereldwijd een van de meest voorkomende kankers en de ziekte maakt bovendien nog een opmars.

Lees verder

Streven naar een aangenaam werkklimaat bij het A.S.Z.

Vandaag, maandag 18 november 2019, was er een spontane stakingsactie bij de personeelsleden van het operatiekwartier op campus Aalst. Om zeker te zijn dat de kwaliteitsvolle zorg binnen het ziekenhuis niet in het gedrang komt, vond er meteen een constructief overleg plaats tussen de directie van het A.S.Z. en de personeelsleden.

Lees verder

A.S.Z. medewerkers en COPD-patiënten gaan op Wereld COPD-dag de sportieve uitdaging aan!

Op woensdag 20 november 2019, Wereld COPD-dag, zullen de COPD-patiënten en zorgverleners van het A.S.Z. campus Wetteren deelnemen aan de 2de nationale pulmonaire revalidatie fietshappening. Met deze actie willen we de aandacht trekken op de longziekte en het belang van revalidatie benadrukken.

Lees verder

Nieuwe techniek 'Fusie-Biopsie van de Prostaat' stelt diagnose van prostaatkanker nauwkeuriger en patiëntvriendelijker vast

Het aantal ziekenhuizen waar deze ’Fusie-Biopsie’ techniek wordt voorgesteld is in België beperkt. De diensten Urologie en Radiologie van het A.S.Z. zijn hierin één van de koplopende diensten.

Lees verder

Terugblik op het Live Case Symposium

Op zaterdag 21 september 2019 organiseerde het A.S.Z. voor de eerste keer in samenwerking met het OLV ziekenhuis een ‘Live Surgery Symposium’. Vanuit diverse operatiezalen in het A.S.Z. werden een aantal ingrepen live gefilmd en getoond aan meer dan 450 aanwezige zorgprofessionals uit de regio, deze konden het congres gratis bijwonen vanuit het cultuurcentrum De Werf in Aalst.

Lees verder
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail