Hospitalisatieverzekering

Sommige ziekenfondsen en verzekeringsmaatschappijen komen tegemoet in de supplementaire kosten bij opname en dagopname. Heeft u een hospitalisatieverzekering? Informeer u steeds op voorhand over de eventuele tussenkomst van uw verzekering in de kosten van opname of dagopname.

 

Een opname in het dagziekenhuis impliceert niet altijd dat er tussenkomst is van de verzekeraar. Dit is enerzijds afhankelijk van de verrichte prestatie door de arts, maar anderzijds ook van de inhoud van de polis. 

 

Gelieve bij uw inschrijving voor opname of dagopname zeker te melden dat u over een hospitalisatieverzekering beschikt (breng uw verzekeringskaart mee en/of formulier). Gelieve de documenten die door de arts dienen ingevuld te worden mee te brengen naar het ziekenhuis de dag van de ingreep en niet op een later tijdstip.

 

Met sommige ziekenfondsen en verzekeringsmaatschappijen bestaan akkoorden om de supplementaire kosten onmiddellijk aan hen voor betaling aan te bieden, in dit geval moet u dit melden bij opname.

 

Geldt deze regeling niet voor uw hospitalisatieverzekering?

Dan betaalt u zelf eventueel het voorschot (bij opname) en de factuur van het ziekenhuis. Daarna kan u de kosten aan uw verzekering aanbieden. Aarzel niet uw ziekenfonds of verzekeringsmaatschappij hierover te contacteren.

 

Tip: neem de polis van uw hospitalisatieverzekering voor opname grondig door.

Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail