Veelgestelde vragen ziekenhuisfactuur

 1. Soms ontvangen wij 2 facturen met in het factuurnummer de letter P of G. De facturen bevatten in die gevallen ook 2 verschillende rekeningnummers. Is dit correct?  
  In grote lijnen zijn honoraria verschuldigd aan de artsen en zijn kosten voor het ziekenhuisverblijf (G factuur) verschuldigd aan het ziekenhuis. In het A.S.Z. worden enerzijds honoraria en anderzijds allerlei ziekenhuiskosten via aparte facturen aangerekend. Er is een rekeningnummer voor het ziekenhuis (kosten ziekenhuisverblijf) en een rekeningnummer voor de vereniging  van de dokters (honoraria). Kosten voor gebruikte producten/diverse kosten/kamersupplementen aan het ziekenhuis staan op een andere factuur (P factuur).

 2. Waar vinden wij informatie op de factuur in verband met dokter/datum?
  Onze facturen zijn dubbelzijdig bedrukt. De details van de factuur vindt u op de achterzijde.

 3. Er is een bedrag aangerekend op factuur, maar ik betaalde reeds bij de dokter?
  Bij de arts-specialist betaalt u de raadpleging. Op factuur ontvangt u de kosten voor de onderzoeken die tijdens deze raadpleging zijn verricht. Dit kan bijvoorbeeld voor shock wave op dienst Fysiologie/EKG/onderzoeken op dienst Pneumologie, dienst Cardiologie, dienst Neus-Keel-Oor.

 4. Ik ben nog nooit in het ziekenhuis geweest maar ik ontvang wel een factuur?
  Dit is mogelijks de factuur van een onderzoek van een staal in ons labo (bloed,urine,biopsie) doorgestuurd door uw huisarts of specialist.
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail