Meerdaagse opname

Zonder tegenbericht verwachten wij u op de dag van de ingreep. U laat zich inschrijven in het onthaal. Voor administratieve en medische doeleinden is het belangrijk dat uw gegevens volledig en juist worden geregistreerd. Daarom controleren we uw gegevens aan de hand van officiële documenten, bij voorkeur via de elektronische identiteitskaart (eID).

 

Bij uw inschrijving zal men u vragen een opnameverklaring te tekenen. Daardoor bevestigt u:

  • uw kamerkeuze
  • de tarieven en uw persoonlijke bijdragen
  • de financiële voorwaarden van uw opname

 

Wanneer u een éénpersoonskamer aanvraagt kunnen de behandelende artsen tot 150 % supplementair ereloon aanrekenen, zowel op de medische activiteiten als op de toezichtshonoraria. Hou daar zeker rekening mee.

 

Ontslag

Uw behandelende arts deelt u mee wanneer u het ziekenhuis mag verlaten. De ziekenhuisfactuur krijgt u thuis toegestuurd na ongeveer 1 maand. Zo hoeft u bij uw vertrek niet te wachten.

 

Gelieve bij uw vertrek het ontslagformulier af te geven aan de kassa. Op de afdeling gebeurt het ontslag elektronisch.

 

Heeft u een ziekenwagen of een taxi nodig voor het vervoer naar huis? Dan vraagt u dit best tijdig aan uw hoofdverpleegkundige. Houd er wel rekening mee dat de kosten voor het ambulancevervoer naar huis, rusthuis of een andere instelling voor uw rekening zijn.

 

De meeste ziekenfondsen betalen een deel van de kosten voor ambulancevervoer terug, mits voorlegging van uw ziekenhuisfactuur.

Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail