Update COVID-19: uitstel van niet-dringende en planbare zorg

Omwille van het stijgende aantal COVID-19-besmettingen en de toenemende druk op de gezondheidssector, besliste de overheid gisteren dat de ziekenhuizen de niet-dringende en planbare ingrepen met impact op Intensieve Zorg, moeten uitstellen. Dit geldt ook voor het A.S.Z.

Alle dringende en noodzakelijk consultaties, onderzoeken en ingrepen blijven doorgaan. Ook alle lopende (levens)noodzakelijke therapieën (chemotherapie, dialyse….) of noodzakelijke revalidatie zetten we voort. 

Indien je afspraak, onderzoek, (dag)opname, ingreep,...niet doorgaat, zal je persoonlijk worden opgebeld door een ziekenhuismedewerker. We begrijpen dat deze moeilijke beslissing heel wat patiënten treft. Weet dat het jouw behandelende arts is die mee de afweging maakt of een ingreep al dan niet wordt uitgesteld. Onze specialisten waken mee over jouw gezondheid. Heb je nog vragen? Bel naar het secretariaat van de betrokken dienst. Zij helpen jou graag verder.

Het is niet nodig om zelf te annuleren. Het ziekenhuis doet er alles aan om een veilige zorgomgeving te creëren. We vragen ook dat onze patiënten alle voorzorgsmaatregelen respecteren: kom alleen naar het ziekenhuis, draag een chirurgisch mondmasker, ontsmet je handen en bewaar voldoende afstand. Als je om, welke reden dan ook, toch niet naar het ziekenhuis kan komen, dan is het belangrijk het ziekenhuis te verwittigen.

telefoon A.S.Z. medewerker