Bezoeker

De veiligheid van onze patiënten, medewerkers en bezoekers staat voorop en we willen verspreiding van het coronavirus in onze ziekenhuizen vermijden. Vandaar dat we onze bezoekregeling altijd strikt aanpassen aan de richtlijnen van de federale overheid. Sinds maandag 14 december 2020 zit het A.S.Z. in fase 1B. 

 

Elke patiënt mag één keer in de week en één keer in het weekend bezoek ontvangen van één bezoeker voor max. één uur.

 

Voor patiënten die op een meerpersoonskamer liggen met hun bed aan de deur en voor patiënten die op een eenpersoonskamer liggen, wordt er 1 bezoeker toegelaten op woensdag tussen 17u00 en 19u00 voor max. 1 uur. Voor patiënten die op een meerpersoonskamer liggen met hun bed aan het raam, wordt er 1 bezoeker toegelaten op donderdag tussen 17u00 en 19u00 voor max. 1 uur. Deze bezoekregeling geldt voor de drie campussen Aalst, Geraardsbergen en Wetteren.

 

Op zaterdag wordt er 1 bezoeker toegelaten voor de patiënten die op een meerpersoonskamer liggen met hun bed aan de deur en de patiënten die op een eenpersoonskamer liggen tussen 14u00 - 16u00 voor max. 1 uur. Op zondag kunnen de patiënten die op een meerpersoonskamer liggen met hun bed aan het raam bezoek ontvangen tussen 14u00 - 16u00 voor max. 1 uur. Registratie van elke bezoeker is verplicht. 

 

Op deze algemene regeling gelden nog uitzonderingen:

 

 • Kraamafdeling: De partner mag de hele tijd aanwezig zijn. Ander bezoek wordt niet toegelaten.

 • Pediatrie: Beide ouders (of 1 ouder en een andere begeleider) kunnen elkaar afwisselen. 1 ouder (of 1 begeleider) kan blijven inslapen. Broers en zussen mogen niet op bezoek komen.

 • Intensieve zorgen: contacteer de verpleegafdeling telefonisch om een bezoek in te plannen.

 • Dagziekenhuizen: Er wordt geen bezoek toegelaten, enkel het brengen en afhalen van de patiënt is toegestaan.

 • Spoedopname: Begeleiding van de patiënt op de dienst Spoedopname is niet toegelaten, enkel indien medisch noodzakelijk en dan door max. 1 pers.

 • Geriatrie: enkel 1 bezoeker toegelaten op zondag voor max. 1 uur. Tussen 14u00 - 15u00 wordt er 1 bezoeker toegelaten voor de patiënten die op een meerpersoonskamer liggen met hun bed aan de deur en de patiënten die op een eenpersoonskamer liggen. Tussen 16u00 - 17u00 kunnen patiënten die op een meerpersoonskamer liggen met hun bed aan het raam bezoek ontvangen.

 • PAAZ: enkel bezoek op afspraak in het weekend en op feestdagen.

 • Patiënten opgenomen op de Palliatieve Eenheid mogen continu bezoek ontvangen en bezoekers mogen ook blijven slapen. Er mogen wel max. 2 personen tegelijkertijd op de kamer aanwezig zijn.

 • Patiënten in een palliatief traject op andere afdelingen: Voor palliatieve patiënten is bezoek van max. 2 personen doorlopend toegestaan mits afspraak met de verpleegafdeling.

 • Covid-19-afdelingen: Een patiënt die opgenomen wordt en getest wordt, gaat sowieso eerst in isolatie tot zijn/haar testresultaat gekend is. De patiënt wordt tot dan gezien als “vermoedelijk COVID-positief” en mag GEEN bezoek ontvangen. Patiënten die bevestigd COVID-19-positief zijn, kunnen geen bezoek ontvangen. Er kunnen wel videogesprekken worden ingepland. Stuur een mail naar ... met als onderwerp ‘Interesse video call’ en volgende info: naam patiënt, campus, afdeling, kamernr., uw naam, aard van verwantschap met de patiënt en uw telefoonnr.

 

Wie mag op bezoek komen?


De bezoeker:

 • is bij voorkeur steeds dezelfde persoon, 
 • moet ouder zijn dan 18 jaar,
 • moet deel uitmaken van de ‘bubbel’ van de gehospitaliseerde patiënt,
 • heeft geen symptomen van Covid-19 (of gehad de voorbije 7 dagen),
 • blijft niet langer dan 1 uur,
 • draagt ALTIJD een mondneusmasker (en bedekt mond EN neus). Geen mondneusmasker betekent geen toegang tot het ziekenhuis.

 

De bezoeker dient zich altijd te registreren!


In het kader van contact opsporing is het sinds 12 september 2020 verplicht voor elke bezoeker die een opgenomen patiënt komt bezoeken, om zich te registeren. 

 

Kledij en toiletgerief voor gehospitaliseerde patiënten

Op weekdagen mag er max. 1 persoon zich aanmelden aan het onthaal tussen 15u en 19u met kledij en toiletgerief voor de gehospitaliseerde patiënt. In het weekend en op feestdagen kan dit tussen 15u - 17u. 


Afleveren 

 1. Meld u aan bij het onthaal. Daar wordt geregistreerd voor welke patiënt u iets komt brengen.
 2. Breng het materiaal in een afgesloten, propere zak binnen bij het onthaal. Zorg dat u het eenheidsnummer kent van de eenheid waar de patiënt ligt. Alle gegevens van de patiënt worden genoteerd en aan de zak bevestigd.
 3. Geef geen voeding, bloemen of geschenken mee met de was.
 4. Alles wat u aflevert is op eigen risico. Het A.S.Z. doet er alles aan om deze goederen zo snel mogelijk op hun bestemming te brengen en hiervoor zorg te dragen. Het A.S.Z. kan echter niet verantwoordelijk gesteld worden voor eventuele beschadiging of verlies. Gelieve GEEN waardevolle spullen mee te geven.  

 

Ophalen

 1. Spreek af met de patiënt dat u materiaal kan komen ophalen.
 2. Meld u aan bij het onthaal.
 3. Zeg van welke patiënt op afdeling u iets komt ophalen. De vrijwilligers kijken dit na en bezorgen u het materiaal.

 

We danken u voor uw begrip.

 

Wachtzaal_neuro_S-gebouw_met_patiënten_en_muurfoto

 

Wij danken u voor uw medewerking!

 

 

 
 regels  bezoekuren  bereikbaarheid  parking
Regels voor bezoek
Bezoekuren Bereikbaarheid Parkeren
 cafetaria  shop  bereiken_patient  
Cafetaria Shop  Hoe een patiënt bereiken?  
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail