Bezoeker

Principieel bezoekverbod met enkele uitzonderingen

 

Analoog aan de instructies Christoph D’Haese, burgemeester van Aalst, hebben beide ziekenhuizen (A.S.Z. en OLV) de volgende regeling uitgewerkt, die onze werking kan verzekeren en tegelijk toch de nodige bescherming van patiënten, medewerkers en bezoekers kan waarborgen. Het A.S.Z. ziekenhuis past deze maatregelen toe in op de drie campussen Aalst, Geraardsbergen en Wetteren.

 

Sinds donderdag 12 maart 2020 geldt een principieel bezoekverbod voor een onbepaalde duur binnen het A.S.Z. “voor elkeen ongeacht de leeftijd (…) behoudens voor personen die zich toegang dienen te verschaffen voor therapeutische doeleinden. In strikt noodzakelijke en uitzonderlijke gevallen kan de algemene of medische directeur beslissen om toch toelating te verstrekken tot het betreden van het ziekenhuis”.

 

Uitzonderingsmaatregelen:

Het bezoek aan gehospitaliseerde patiënten is enkel op welbepaalde afdelingen toegelaten en dient beperkt te blijven tot maximum één persoon per dag. 

 • Op de kraamafdeling is dit de partner van de moeder,
 • op de dienst Pediatrie één van de ouders,
 • op Palliatieve Zorgen dient dit in overleg met de behandelende arts te worden besproken. 

Ook in deze uitzonderingsgevallen is bezoek door personen met symptomen van respiratoire infectie (koorts, hoest of ademhalingsmoeilijkheden) verboden.

 

Op de dienst Psychiatrie mogen patiënten maximum één nacht weg van de afdeling (van zondag op maandag). Bij het terugkomen wordt bij hen eerst een screening gedaan door de behandelende arts.

 

Ambulante (niet gehospitaliseerde) patiënten die het ziekenhuis bezoeken voor een raadpleging, een medisch onderzoek of een ingreep, mogen enkel vergezeld zijn door maximum één begeleider indien het bezoek medisch noodzakelijk is en de patiënt hiertoe assistentie nodig heeft. Ook in die gevallen mogen personen met symptomen van respiratoire infectie (koorts, hoest of ademhalingsmoeilijkheden) niet als begeleider optreden. Een begeleider van een patiënt mag deze niet meer begeleiden van zodra de betrokken patiënt in het traject voor COVID-19 is opgenomen.

 

Een patiënt die omwille van een andere pathologie naar het ziekenhuis komt, maar symptomen van respiratoire infectie heeft, dient eerst telefonisch contact op te nemen met de dienst waar de afspraak werd gemaakt. In overleg met de behandelende arts zal dan een beslissing worden genomen.

 

Materiaal brengen voor patiënten

 

We krijgen heel wat vragen over het wasgoed en verzorgingsmiddelen voor onze patiënten. Er is een verbod op bezoek maar u kan wasgoed en andere spullen naar onze patiënten brengen en ophalen op volgende manier.

 

Instructie voor de familie (max. 1 persoon per patiënt) 

 1. Het afgifte- en ophaalpunt bevindt zich aan het onthaal op de drie campussen.
 2. Gelieve proper linnen en verzorgingsmiddelen voor meerdere dagen in een gesloten plastic zak mee te brengen met duidelijke vermelding van familienaam, voornaam, geboortedatum, afdeling en kamernummer.
 3. Geef deze zak met proper linnen af aan de onthaalmedewerker aan de kant “Afgifte proper linnen”.
 4. Aan de kant “Ophalen vuil linnen” kan u op basis van naam en afdeling de beschikbare waszak met vuil linnen meenemen.
 5. Dit kan vanaf dinsdag 17 maart 2020 vanaf 15u00 tot 19u00. Opgelet! In het weekend en op feestdagen kan dit van 15u00 tot 17u00.

Instructie voor de patiënt

 1. Verzamel de vuile was in een gesloten plastic zak.
 2. Gelieve de waszak duidelijk te naamtekenen met naam, geboortedatum, afdeling en kamernummer (eventueel patiëntenklever plakken als dit goed blijft hangen).
 3. Geef vóór 12u00 deze waszak af aan de verpleging.
 4. Uw familieleden kunnen vanaf dinsdag 17 maart 2020 tussen 15u00 - 19u00 proper linnen en verzorgingsmiddelen binnenbrengen en vuil linnen ophalen. Opgelet! In het weekend en op feestdagen kan dit van 15u00 tot 17u00.

 

* Het A.S.Z. doet er alles aan om deze goederen zo snel mogelijk op hun bestemming te brengen en hiervoor zorg te dragen. Het A.S.Z. kan echter niet verantwoordelijk gesteld worden voor eventuele beschadiging of verlies. Gelieve GEEN waardevolle spullen mee te geven.

 

Personen met symptomen van respiratoire infectie (koorts, hoest of ademhalingsmoeilijkheden) worden niet toegelaten, wij vragen aan alle bezoekers met symptomen om thuis te blijven en het materiaal door iemand anders te laten brengen.

 

Bezoekerscafetaria

 

De bezoekerscafetaria op campus Aalst is gesloten, enkel take-away is mogelijk (opgelet beperkte openingsuren). De bezoekerscafetaria op campus Geraardsbergen is gesloten (geen afhaalmogelijkheden).

 

 

 

 regels  bezoekuren  bereikbaarheid  parking
Regels voor bezoek
Bezoekuren Bereikbaarheid Parkeren
 cafetaria  shop  bereiken_patient  
Cafetaria Shop  Hoe een patiënt bereiken?  
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail