Actuele hinder en omleidingen Wetteren

Opgelet! Wie naar campus Wetteren rijdt, houdt vanaf augustus 2022 best rekening met ernstige verkeersproblemen. In Wetteren werkt men aan de vernieuwing van de Zuidlaan en de Acaciastraat. Ze zijn begonnen met de aanleg van de fietspaden tussen de kruispunten met de Brusselsesteenweg en de Bloemluststraat. Tegelijkertijd werken ze aan de herinrichting tussen de Bloemluststraat en de Acaciastraat. Bovendien zijn ze deze week ook gestart met de aanleg van een fietspad aan beide kanten van de Wegvoeringstraat en de Dendermondesteenweg, tussen Wetteren en Schellebelle. Een week later, op 8 augustus, leggen ze ook de fietspaden aan de Kwatrechtsteenweg opnieuw aan. 

Omleidingen in augustus

  • Fietsers rijden in beide richtingen via het fietspad parallel aan de spoorweg, via de Spoorweglaan en de Victor van Sandelaan.
  • Voor auto's geldt eenrichtingsverkeer van de Brusselsesteenweg tot de Acaciastraat. In de omgekeerde richting volg je een omleiding via de Noordlaan, Kwatrechtsesteenweg en Brusselsesteenweg. In de Acaciastraat (tussen de Warandelaan en de hoek met de Zuidlaan) blijft tweerichtingsverkeer mogelijk.
  • Vrachtverkeer op grote afstand volgt een omleiding via de Paepestraat, Ledebaan, Hoogstraat, Gentsesteenweg, Grote Steenweg en Brusselsesteenweg.
zuidlaan_augustus.png

Wegvoeringstraat en Dendermondesteenweg

Het Agentschap Wegen en Verkeer start op maandag 1 augustus met de aanleg van een fietspad aan beide kanten van de Wegvoeringstraat en de Dendermondesteenweg, tussen Wetteren en Schellebelle. Een week later, op 8 augustus, leggen ze ook de fietspaden aan de Kwatrechtsteenweg opnieuw aan. Dat doen ze bewust in een autoluwe periode. Het is de bedoeling dat de fietspaden klaar zijn voor de start van het nieuwe schooljaar. 

De aannemer vervangt de fietspaden in klinkers langs beide zijden van de gewestweg (N416) vanaf de Achttien Augustusstraat tot aan het kruispunt met de Veldwegel en de Molenweg in Wetteren. Over een afstand van ruim 1 km komen er nieuwe, comfortabele fietspaden in asfalt. De werken zullen ongeveer 4 weken duren.

  • Fietsers kunnen altijd langs de werfzone rijden en maken gebruik van het fietspad waar niet gewerkt wordt. Dat fietspad is dan tijdelijk dubbele richting.
  • Voor auto's komt er eenrichtingsverkeer richting Wetteren. Gemotoriseerd verkeer richting Schellebelle rijdt om via de Achttien Augustuslaan, de Warandelaan, de Acaciastraat, de Zuidlaan, de Serskampsteenweg, de Wetterensteenweg, de Nieuwstraat en de Stationsstraat. 
  • Bussen 27 en 28 volgen ook de omleiding. Daardoor zijn deze haltes niet bereikbaar: Wetteren Buyssestraat (vervanghalte) Zwemkom – Kerkhof – Achttien Augustuslaan – Ziekenhuis – Warande – Dendermondestnwg- Schellebelle Ertbrugstraat -  Schellebelle dorp ( vervanghalte). 
n416_wetteren_relance.jpg

Kwatrechtsteenweg

De aannemer vervangt de betonnen fietspaden en de fietspaden in klinkers langs beide zijden van de weg vanaf het kruispunt met de Noordlaan/Kwatrechtsteenweg tot voor het kruispunt met de Brusselsesteenweg. Over een afstand van bijna anderhalve kilometer komen er nieuwe comfortabele fietspaden in asfalt. 

  • Fietsers kunnen altijd langs de werfzone rijden en maken gebruik van het fietspad waar niet gewerkt wordt. Dat fietspad is dan tijdelijk dubbele richting.
  • Er geldt eenrichtingsverkeer van Wetteren richting Brusselsesteenweg. Autoverkeer richting Wetteren centrum volgt een omleiding via de Brusselsesteenweg, de Zuidlaan, de Wetterstraat en de Kwatrechtsteenweg.Zwaar vervoer wordt omgeleid via de Brusselsesteenweg, de Zuidlaan, de Acaciastraat, de Jan Broeckaertlaan, het Stationsplein en het Felix Beernaertsplein. 

Meer info vind je hier