Algemeen directeur Katlyn Colman gaat nieuwe uitdaging aan

Katlyn Colman beslist te stoppen als algemeen directeur van het A.S.Z. en in september 2022 aan de slag te gaan als nieuwe algemeen directeur van het psychiatrisch ziekenhuis KARUS, een fusieziekenhuis met campussen in Melle en in Sint-Denijs-Westrem.

“Mevrouw Colman werkte - naast de vele uitdagingen binnen het A.S.Z. - de voorbije jaren intensief aan de oprichting van het ziekenhuisnetwerk Curoz (Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis, A.S.Z., UZ Brussel, en AZ Sint-Maria Halle) en aan het realiseren van het integratieprotocol dat zal leiden tot de fusie van het OLV en het A.S.Z ziekenhuis met campussen in Aalst, Asse, Geraardsbergen, Ninove en Wetteren”, vertelt Christoph D’Haese, voorzitter Raad van Bestuur A.S.Z.

Colman heeft een Master in de Economische Wetenschappen, alsook diverse managementopleidingen, o.a. bij de VLERICK Business School, de IMD Business School in Zwitserland en INSEAD in Frankrijk. Ze heeft een ruim palmares binnen de sector, zowel in de acute als de chronische zorg. “Ik vervulde mijn eerste directiefunctie, als administratief directeur in het Psychiatrisch Centrum Caritas in Melle. De zorgsector sprak me enorm aan en na 10 jaar startte ik bij het Ziekenhuisnetwerk Antwerpen als operationeel directeur. In 2011 ging ik gedurende 8 jaar aan de slag als directeur van het Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen”, aldus Katlyn. Bij Karus zal ze bevoegd zijn om het psychiatrisch ziekenhuis de komende jaren verder uit te bouwen tot een toonaangevend ziekenhuis, dat werkt volgens de meest recente wetenschappelijke inzichten, richtlijnen en kwaliteitsstandaarden.

Katlyn Colman vertelt: In het A.S.Z. werd ik uitgedaagd om samen met het bestuur twee sterke ziekenhuizen uit de publieke en de private sector samen te brengen en voor te bereiden op een gezamenlijke toekomst. Ik ben heel fier dat het ‘ons’ gelukt is een integratieprotocol te tekenen, zoiets is een samenspel van vele partijen. Ik besef dat er nog heel wat werk voor de boeg is. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat de collega’s met al hun kennis en ervaring, het fusietraject optimaal zullen verderzetten. Een bijzonder woord van dank wil ik uitspreken naar alle medewerkers en artsen van het A.S.Z. die er de voorbije jaren in geslaagd zijn om de covidpandemie te bestrijden en daarnaast ook nog stevig gewerkt hebben aan vernieuwing qua werking en infrastructuur. Ik wens hen heel veel succes bij de verdere uitbouw van het ziekenhuis.

Zij zal begin september stoppen bij het A.S.Z. Het bestuur beraadt zich om zo snel mogelijk voor gepaste opvolging van haar functie in het A.S.Z. te voorzien.

Katlyn Colman algemeen directeur ASZ