Allereerste radicale prostatectomie met de HugoTM RAS-robot in het A.S.Z. live uitgezonden op EAU congres in Parijs

De allereerste radicale prostatectomie met de nieuwe HugoTM RAS-robot die werd uitgevoerd in het A.S.Z., werd via livestream uitgezonden op het 39ste jaarlijkse European Association of Eurology (EAU) congres in Parijs. Zo'n 3.500 kijkers van de hele urologische wereld volgden de primeur.

Radicale prostatectomie

Van 5 tot 8 april vond in Parijs het 39ste jaarlijkse European Association of Eurology (EAU) congres plaats. Vier dagen lang werden op het grootste urologische evenement van Europa de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen in verschillende formats gebracht en deelden de meest prominente specialisten hun kennis over dit vakgebied. Operaties die via livestream te volgen waren, vormden het speerpunt van dit congres.

Zo was ook de allereerste radicale prostatectomie met de nieuwe HugoTM RAS-robot in het A.S.Z. live te volgen in Parijs. Deze succesvolle operatie werd uitgevoerd door dokter Richard Gaston uit Bordeaux en zijn team, dokter Bernard Rappe van het A.S.Z. en dokter Edward Lambert van het OLV. De primeur kadert in de bredere samenwerking van de diensten urologie van het A.S.Z. en het OLV en werd live gevolgd door zo’n 3500 kijkers uit de hele urologische wereld.

Radicale prostatectomie
Livestream Parijs