A.S.Z. neemt deel aan de 1000 km voor Kom Op Tegen Kanker

Voor de eerste keer - nadat het coronavirus tweemaal roet in het eten gooide - neemt het A.S.Z. deel aan de 1000 km voor Kom op tegen Kanker tijdens het Hemelvaartweekend. Het A.S.Z. ziekenhuis vaardigt een team af van 8 renners. Zij zullen tijdens deze fietsvierdaagse 8 ritten van 125 km onder elkaar verdelen. 

Om het startgeld van 5500 euro bijeen te krijgen, heeft het ziekenhuis in 2019 een kerstmarkt georganiseerd op de drie campussen waar de verschillende afdelingen een leuk aanbod van chocomelk tot cadeautjes verkochten. 

Onze deelname

We willen door onze deelname alle oncologische patiënten en hun naasten een groot hart onder de riem steken. Met deze actie willen we patiënten laten voelen dat ze omringd zijn door mensen die hen steunen, dat ze er niet alleen voor staan. Het A.S.Z. staat voor kwaliteitsvolle, innovatieve en warme gezondheidszorg waarbij de patiënt centraal staat. Dit evenement kadert perfect binnen onze visie.

Aan de hand van deze sportieve uitdaging willen we aantonen dat het niet alleen belangrijk is om kwalitatieve zorg aan te bieden maar om onze patiënten te (onder)steunen en omringen met warmte.

Meet the A-team!

  • Matthias Coppens

Als Apotheekassistent zie ik dagelijks dat er nog heel veel mensen geconfronteerd worden met deze ziekte en dat onze patiënten en hun naasten onze steun zeker kunnen gebruiken. Helaas heb ik het ook reeds meegemaakt in mijn dichte vriendenkring en wil ik hen en alle anderen een hart onder de riem steken.

Matthias Coppens
  • Jeroen Matthys

Bij ons op nucleaire geneeskunde komen we dagelijks in contact met oncologische patiënten zowel voor onderzoeken als voor therapie. Wij voelen ons dan ook nauw betrokken met deze patiënten. KOTK is een mooi initiatief en aangezien ik een fervente fietser ben heb ik geen seconde getwijfeld om mij in te schrijven

Jeroen Matthys
  • Wim Decraene

Ik fiets mee met de 1000 km voor KOTK, omdat kanker een onrecht is dat moet bestreden worden. Helaas staan we ondanks de evolutie van de medische wetenschap en alle goede zorgen soms nog machteloos. Dan helpt verbondenheid, zoals die in deze actie wordt uitgedragen.

Wim Decraene
  • Liesbet Van Assche

Door mijn werk als screenster in het labo pathologie doe ik al een beetje mee aan kankerpreventie, maar er is nog veel meer onderzoek nodig om deze ziekte vroeg te kunnen behandelen en bestrijden. Ik kijk er naar uit om te fietsen voor het goede doel, dat motiveert mij ook om er voor te trainen!

Liesbet Van Assche
  • Christophe Arys 

Kanker heeft zich, net zoals corona, ongewenst binnengedrongen in mijn naaste familie waardoor ik via mijn deelname aan 1000km KOTK mijn steentje wil bijdragen om onderzoek naar kankerbehandelingen onder de aandacht te houden! Ik werk in de zorgsector en ik ben blij om deel uit te maken van #teamASZ

Christophe Arys
  • Lien Timmermans

Bewegen is heel belangrijk voor lichaam en geest. Sporten zorgt bij mij voor ontspanning, mentale weerbaarheid en een betere nachtrust. De 1000 km voor Kom Op Tegen Kanker is een mooie sportieve uitdaging ten voordele van de strijd tegen kanker. Het is voor mij persoonlijk wel een hele uitdaging, want heb nog nooit een rit van meer dan 100km gereden.

LienTimmermans_KOTK.png
  • Linda Troyekens

Ik heb aan deze verschrikkelijke ziekte al intieme vrienden en familie verloren. Ook op professioneel vlak word ik regelmatig geconfronteerd met tumoren. Jammer genoeg zijn deze niet altijd behandelbaar. Als de 1000 km voor KOTK het onderzoek en de behandeling een stapje vooruit kan helpen, dan is onze missie geslaagd!

Linda Troyekens
  • Koen Lapage

Ik zal voor de eerste keer deelnemen aan KOTK. Herkenbaar voor iedereen zal zeker een kennis of een vriend zijn die net een kankerdiagnose kreeg. Een mokerslag die je hele leven, als dat van je levensgezellen grondig door elkaar schudt. Om de behandeling van kanker nog performanter te kunnen maken, wil ik graag op deze sportieve manier mijn steentje bijdragen.

Het A.S.Z. peloton

Dag 1: donderdag 26/05

In de voormiddag fietst Liesbet Van Assche de route van Mechelen naar Boom, met 798 hoogtemeters. 

In de namiddag fietst Linda Troyekens de route van Boom naar Mechelen, met 676 hoogtemeters.

Dag 2: vrijdag 27/05

In de voormiddag fietst Christophe Arys de route van Mechelen naar Sint-Truiden, met 769 hoogtemeters.

In de namiddag fietst Wim Decraene de route van Sint-Truiden naar Mechelen, met 881 hoogtemeters.

Dag 3 : zaterdag 28/05

In de voormiddag fietst Lien Timmermans de route van Mechelen naar Huizingen, met 1064 hoogtemeters.

In de namiddag fietst Matthias Coppens de route van Huizingen naar Mechelen met 885 hoogtemeters.

Dag 4: zondag 29/05

In de voormiddag fietst Koen Lapage de route van Mechelen naar Aalter, met 777 hoogtemeters.

In de namiddag fietst Jeroen Matthys de route van Aalter naar Mechelen, met 617 hoogtemeters.
 

Bekijk het parcours in detail per dag via: https://www.de1000km.be/parcours-nationale-pelotons-2022

We wensen hen nu al heel veel succes!

1000 km voor kom op tegen kanker