A.S.Z. schenkt medisch materiaal aan Oekraïense zorg

Een lading medisch materiaal vertrekt vanuit Aalst richting Oekraïne. De personeelsleden van het operatiekwartier willen zo hun solidariteit tonen met de actuele noodtoestand in het land.

Op initiatief van Kurt Staessens en Kristof Sorel, beide perfusionist op de dienst Cardiochirurgie, werd medisch materiaal ingezameld. Het betreft ongebruikt materiaal dat over is en zich perfect leent voor de oplopende noden in Oekraïne. De dienst nam eerder al dergelijk initiatief en was in het verleden reeds solidair met Myanmar.

Het A.S.Z. draagt zo bij aan de actie ‘Aalst for Ukraine’, die spullen inzamelt op de Industriezone te Hofstade. ‘Er is vooral nood aan medisch & hygiënisch materiaal’, klinkt het. Verder zijn ook thermische kledij, dekens en babyvoeding welkom. Afgelopen zondag werden reeds donaties binnengebracht. En komende zondag, 20 maart kan men er tussen 9u en 18u terug terecht om zaken te doneren.

‘Aalst for Ukraine’ werkt voor deze actie samen met JCI Aalst, een lokale afdeling van Junior Chamber International, die bestaat uit een groep enthousiaste ondernemende mensen die spraakmakende projecten met impact opzetten in Aalst. Aangezien het grote internationale netwerk van JCI, zijn zij de ideale partner om in een efficiënte logistiek richting Oekraïne te voorzien. ‘We hebben er dan ook alle vertrouwen in dat onze inzameling in goede handen is en we waarderen het initiatief van onze personeelsleden’, klinkt het bij het A.S.Z.

 

Meer info over JCI Aalst: https://www.jciaalst.be/

Medisch materiaal A.S.Z. Oekraïne