A.S.Z. zet zich in voor troost en solidariteit tijdens de Koesterweek

Naar aanleiding van de Koesterweek, die loopt van 8 december 2023 tot 15 december 2023, wil het A.S.Z. graag de aandacht vestigen op het belang van steun en begrip voor families die geconfronteerd worden met het overlijden van een kind. Jaarlijks worden in Vlaanderen meer dan 1500 gezinnen getroffen door deze hartverscheurende realiteit, en ook in ons ziekenhuis ervaren families het onmetelijke verdriet van het verlies van een baby tijdens de zwangerschap of een opgroeiend kind door ziekte of ongeval.

koesterweek_asz

De Koesterweek, georganiseerd door het Berrefonds, een vzw die al veertien jaar families ondersteunt na het overlijden van een kind, biedt een platform om dit verdriet zichtbaar te maken en gezinnen de broodnodige steun te bieden. Het A.S.Z. sluit zich aan bij meer dan 30 andere ziekenhuizen in Vlaanderen en Brussel, evenals 162 steden en gemeenten, om tijdens deze week extra aandacht te schenken aan gezinnen die rouwen.

Tijdens de Koesterweek organiseert het Berrefonds verschillende activiteiten, waaronder gratis webinars en een podcast, om het grote verdriet van deze gezinnen beter zichtbaar te maken. De oproep aan iedereen is om een hart te tonen door het dragen van een speciale pin, het delen van berichten op sociale media of door het ophangen van een affiche voor het raam. Samen kunnen we het verschil maken en gezinnen met verdriet om een kind laten weten dat ze er niet alleen voor staan. 

In de inkomhal van campus Aalst hangt de koestervlag als symbool om de aandacht te vestigen op dit belangrijke thema. Voor meer informatie over hoe je kunt bijdragen en het verschil kunt maken, bezoek koesterweek.be.

Laten we samen een golf van troost en solidariteit creëren, en laten we tonen dat liefde en steun onvoorwaardelijk zijn, vooral in tijden van diepe rouw.

koesterweek_asz.png