BELAC-accreditatie labo A.S.Z. met succes verlengd

Het laboratorium klinische biologie van het A.S.Z. werd op 9, 15 en 16 juli geaudit door BELAC, het Belgisch Accreditatiesysteem. BELAC controleert dat het laboratorium in overeenstemming is met de ISO 15189:2012, een uitgebreide internationale kwaliteitsnorm specifiek voor medische laboratoria. BELAC oordeelde dat ons accreditatiecertificaat mag verlengd worden voor 5 jaar tot en met 26/11/2027. Hiermee benadrukt het A.S.Z. opnieuw de focus op de kwaliteitsborging en de daaraan gelinkte analysebetrouwbaarheid die we aan onze patiënten aanbieden.

Dr. Paul Meuleman, klinisch bioloog - kwaliteitscoördinator: Dit wijst erop dat er enerzijds voor wat betreft het labomanagementsysteem en anderzijds voor de analyses opgesomd in de technische scope gewerkt wordt volgens de norm  ISO 15189 : 2012. Hiermee toont het labo aan dat het kwalitatief goed werkt.  Dit vergt een voortdurende inzet en inspanning van alle labomedewerkers. Wij zijn dan ook bijzonder fier op dit accreditatiecertificaat 527-MED.

Je kan het accreditatiecertificaat en technische scope terugvinden op Medische laboratoria (MED) | FOD Economie (fgov.be) en vervolgens bij “selecteer een geaccrediteerde instelling” het labo met nr. 527 opzoeken.

labo team ASZ