Dienst Urologie sponsort vzw Shielmartin

De dienst Urologie heeft deze zomer zijn hart laten spreken. Zo hebben de urologen 1500 euro geschonken aan de vzw Shielmartin, een non-profitorganisatie die zich inzet ten bate van jongeren.

Enerzijds ondersteunt deze organisatie de jeugdwerking van zowel Vlaamse als Nederlandse zeilscholen met schenking van o.a. lesboten, lesmateriaal en motoren voor reddingsbootjes, dit teneinde zoveel mogelijk jongeren met de zeilwereld in contact te brengen.

Anderzijds worden ook kleinschalige sociale projecten gesteund. Jongeren met een fysieke of mentale beperking, of met psychologische problemen, krijgen hierdoor extra steun binnen hun eigenopvangcentrum.

Eveneens worden deze jongeren door het medium “zee en zeilen” en via het Shielmartin schip geholpen om rust te vinden en beter met hun beperkingen om te gaan.

Zo werden de afgelopen jaren telkens twee projecten financieel gesteund :

  • Villa Homaar (Wetteren): Homaar is een plek in Wetteren waar je als jongere tussen 15 en 23 jaar hiervoor ruimte krijgt. Men kan gedurende één of twee weken overdag terecht in het huis om even op adem te komen. 
  • Commissie d’r Bie (Breskens): Commissie d'r Bie organiseren allerlei vrijetijdsactiviteiten voor jongeren tot 25 jaar met een functiebeperking.
logo urologie A.S.Z.
nieuwsbericht urologie