Grote hinder door verbouwingswerken op campus Aalst vanaf 5 november

Tussen 5 en 20 november 2021 staan er op campus Aalst belangrijke verbouwingswerken gepland die grote hinder met zich meebrengen. De voorbereidende fase is ondertussen afgerond. Vanaf vrijdag 5 november 2021 starten de eerste grote werkzaamheden aan de laagbouw (Zone K) naast het onthaal van campus Aalst. De ingrijpende werken starten vanaf dinsdag 16 november t.e.m. 20 november, zo zal er geen doorgaand verkeer mogelijk zijn aan het onthaal en zal er een algemeen parkeerverbod gelden in de Merestraat.

Verbouwing nieuwe Geriatrie – grote hinder vanaf 16 november

Van 16 – 20 november 2021 is er grote hinder door belangrijke verbouwingswerken aan Zone K (naast het onthaal van campus Aalst). Enkele weken geleden startten de werken voor de "optopping" van de laagbouw (zone K) op campus Aalst. Bovenop dit blok, waar o.a. de PAAZ-afdeling en het chirurgisch dagziekenhuis zich bevinden, wordt een extra niveau gezet, dat zal dienst doen als bijkomende Geriatrie-afdeling. De voorbereiding voor deze werken is grotendeels op locatie gebeurd, waar prefabmodules gebouwd worden. Binnenkort worden deze modules met konvooien voor uitzonderlijk vervoer ter plaatse gebracht en op de laagbouw bevestigd. Gezien de immense grootte van deze modules, zal dit heel wat impact hebben op de omringende diensten en op de verkeerssituatie op campus Aalst.

Reden verbouwing

Het A.S.Z. werkt altijd aan verbeteringen, om zo haar patiënten de beste zorg te kunnen bieden. We zorgen graag voor comfort, kwaliteit, ruimte en veiligheid. Het A.S.Z. (ver)bouwt daarom voor beter.

In het voorjaar van 2022 opent in Zone K een splinternieuwe afdeling Geriatrie op campus Aalst.
Deze afdeling telt 25 bedden en biedt alle comfort aan de geriatrische patiënten. De kamers zullen licht, modern en groot zijn. Deze nieuwe afdeling zal ook beschikken over een mooie dagzaal en een ruime kine-/ergoruimte.

Aanpak

De verbouwingswerken zullen het logistiek verkeer, zowel intern als extern, verstoren.  Echter gaat de zorg voor onze patiënten gewoon door, 24 uur per dag, 7 dagen per week. We moeten dus verbouwen terwijl het ziekenhuis in bedrijf is. Daarom verloopt de aanpak in fasen: 

Fase 1: Van 5 tot 16 november wordt de metalen tussenstructuur op de laagbouw geplaatst. De hinder hierbij is beperkt.

Fase 2: Van 16 tot 20 november worden de bouwmodules geleverd en gemonteerd. Deze werken brengen
sterke hinder met zich mee. Opgelet: deze data zijn onder voorbehoud! De windsnelheid mag max. 35km/u
bedragen. Is dit meer, dan is het te gevaarlijk om de werken verder te zetten en zullen ze stilgelegd worden tot de weersomstandigheden terug beter zijn. De week van 20 tot 29 november is voorzien als reserveweek. 

Fase 3: Verdere afwerking nieuwe afdeling Geriatrie zonder grote hinder.

Hinder & impact op mobiliteit

Fase 1:

  • Van 4 tot 20 november verhuist de Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis (PAAZ) tijdelijk van campus Aalst naar campus Geraardsbergen. Er zullen nog steeds raadplegingen plaatsvinden op campus Aalst. Bij de PAAZ kan men zich rechtstreeks aanmelden via de artsen of telefonisch contact opnemen met de verpleegkundigen op de afdeling (T 054 43 23 00). De aanvraag voor een opname voor de PAAZ wordt dan zo vlug mogelijk besproken in team en binnen de 24 uur mag men een antwoord van de verpleging verwachten. Bij dringende vragen wordt verwezen naar de Spoedafdeling (T 054 43 27 11).
  • Op 05/11, 08/11, 16/11 en 17/11 werkt het chirurgisch dagziekenhuis (gelijkvloers – VE136) tijdelijk vanuit een andere locatie. Patiënten dienen zich aan te melden in het hoofdgebouw op verdieping -1.

Fase 2:

  • Van 16 tot 20 november geldt er een totaal parkeerverbod in de Merestraat in Aalst.
  • Er is geen doorgaand verkeer naar het onthaal mogelijk, er dient rekening te worden gehouden met volgende aandachtspunten:
    • U kan NIET doorrijden tot aan het onthaal van het A.S.Z. ziekenhuis.
    • De spoedgevallendienst blijft bereikbaar. U dient terug te rijden langs de tussenweg (baan tussen de grote en kleine bezoekersparking).
    • De parkeerplaatsen voor kortparkeren aan het onthaal en de mindervalidenplaatsen op de bezoekersparking (eerste rij vooraan) zijn niet beschikbaar. Er zijn tijdelijk mindervalidenplaatsen beschikbaar achter het S-gebouw (volg de pijlen ‘mindervalidenparking’). De dichtstbijzijnde ingang bevindt zich aan het S-gebouw (volg de pijlen ‘ingang S-gebouw’). In het S-gebouw kunt u op het gelijkvloers patiëntenklevertjes printen aan de digitale kiosken.
    • De bushalte van De Lijn is verplaatst, deze staat tijdelijk vooraan op het domein en niet aan het onthaal van het ziekenhuis.
    • Medewerkers kunnen de personeelsparking bereiken via de doorgangsweg tussen het kinderdagverblijf en de parking (zie plannetje).
    • Het fietspad achter het A.S.Z. zal tijdelijk afgesloten worden, u kan niet doorrijden naar de ingang van het ziekenhuis. Van zodra de werken klaar zijn, zal het fietspad weer geopend worden.

Opgelet: deze data zijn onder voorbehoud, alle weersomstandigheden moeten gunstig zijn om de werken te laten doorgaan.

De omleiding zal aangegeven worden met extra signalisatie. Wij doen er alles aan om de overlast tot een minimum te beperken en verontschuldigingen ons voor eventueel ongemak. We danken u voor uw begrip.

 

verbouwingswerken Geriatrie A.S.Z. Aalst