Herfstboostercampagne COVID-19 in het A.S.Z. succesvol gestart

De herfstboostercampagne tegen COVID-19 voor medewerkers ging in het A.S.Z. op maandag 19 september 2022 van start. "Ook vandaag kunnen alle A.S.Z.'ers zich laten vaccineren op de campussen Aalst en Geraardsbergen. De herfstbooster is sterk aanbevolen voor al wie werkt in de zorgsector. We streven opnieuw naar een zo hoog mogelijke vaccinatiegraad" aldus Sabine Siau, algemeen directeur wnd. A.S.Z.

Herfstvaccinatie voor het versterken van je bescherming

De vaccins tegen COVID-19 bieden uitstekende bescherming tegen ernstige ziekte na een COVID-besmetting: wie gevaccineerd is (met meestal twee dosissen basisvaccinatie + minstens één booster), loopt veel minder kans om nog zwaar ziek te worden, in het ziekenhuis opgenomen te worden of te overlijden. Die bescherming is hoog voor alle varianten van het virus die we tot nu toe kennen.

Na een aantal weken en zeker maanden begint de werkzaamheid van de vaccins geleidelijk aan af te nemen. Dat is vooral het geval voor de bescherming tegen besmetting en milde ziekte, maar ook in mindere mate voor de bescherming tegen zware ziekte. Een vaccinatie aan het begin van de herfst zorgt ervoor dat de bescherming die de vaccins bieden, opnieuw versterkt wordt.

In de herfst- en wintermaanden verwachten we opnieuw periodes met veel COVID-19-besmettingen. Sinds de start van de pandemie zagen we immers telkens sterke heropflakkeringen in het najaar. Voor een volgende heropflakkering zich aandient, willen we onze medewerkers de kans geven om hun persoonlijke bescherming te versterken met een extra vaccinatie om zo veiliger de herfst- en wintermaanden in te gaan.

asz vaccinatie herfsbooster personeel
asz vaccinatie herfsbooster personeel 2

Iedereen die werkt in de zorgsector (ook als niet-zorgverlener) wordt aangeraden om opnieuw een vaccin te krijgen:

  1. Voor de eigen bescherming tegen ernstige COVID-19.
  2. Voor de bescherming van kwetsbare personen met wie ze contact hebben: ook al neemt de bescherming die de booster biedt tegen besmetting snel af in de tijd, elke tijdelijke of nog kleine mate van bescherming is belangrijk in de zorgsector, waar immers veel contacten met kwetsbare personen plaatsvinden.
  3. Met het herfstvaccin verklein je het risico op een langdurige ziekte-uitval door een ernstiger COVID-verloop.

Meer info over de herfstbooster vind je terug op www.laatjevaccineren.be

herfstboostercampagne ASZ