Het nieuwe busnet van De Lijn

Vanaf 6 januari 2024 verandert de dienstregeling van De Lijn grondig. Verschillende buslijnen krijgen een ander traject en de flexbus vervangt de werking van de belbus. 

Hoe ziet dat nieuwe net eruit voor A.S.Z. Aalst?

  • Lijn 1 'A.S.Z. - Station - Oude Abdijstraat' vormt de hoofdverbinding tussen het centrum en het A.S.Z. en tussen het centrum en de Arendwijk. Rijdt op weekdagen en zaterdag om de 10 minuten. Op zondagen om het half uur.
  •  Lijn 2 'Station - Erembodegem - Nieuwerkerken - A.S.Z.' rijdt tussen het station en het OLV Ziekenhuis, zwembad, Hof Somergem, Erembodegem en Nieuwerkerken-centrum, het crematorium en het A.S.Z. Rijdt om het uur, op zondag rijdt de bus niet.

Voor A.S.Z. Wetteren?

  • Lijnen 27 en 28 krijgen nieuwe nummers namelijk 237 en 238. Ze rijden enkel nog op weekdagen in de spits, op woensdagmiddag (schooldagen) en niet meer in het weekend. Lijn 237 'Gent Sint-Pieters - Heusden - Wetteren - Dendermonde' stopt aan de halte 'Wetteren Ziekenhuis'. Lijn 238 'Gent Sint-Pieters - Melle - Wetteren - Dendermonde' stopt ook aan de halte 'Wetteren Ziekenhuis'.

Voor A.S.Z. Geraardsbergen?

  • Lijn 30 'Oudenaarde - Brakel - Everbeek - Geraardsbergen' stopt aan de halte 'Geraardsbergen Ziekenhuis'. Deze nieuwe lijn rijdt elke dag om het uur. Tussen Brakel en Geraardsbergen loopt de reisweg via Goeferdinge, Zarlardinge, Everbeek, Beneden en Parike. 
  • Lijn 70 'Lessines - Geraardsbergen - Onkerzele - Ninove' stopt aan de halte 'Geraardsbergen Ziekenhuis' rijdt voortaan van Oeverboerlare door naar Lessines. En vanuit Appelterre door naar Ninove. Je kan elke dag om het uur rekenen op een bus, ook in het weekend.
  • Lijn 87 'Geraardsbergen - Aspelare - Haaltert - Aalst' stopt aan de halte 'Geraardsbergen Ziekenhuis'. Van maandag tot zaterdag is er om het halfuur een bus naar Haaltert. Tussen Haaltert en Geraardsbergen kan je elk uur mee. Op zondag rijdt er om de twee uur een bus tussen Aalst en Geraardsbergen. 
  • Lijn 76 rijdt niet meer.

Je reis uitstippelen doe je makkelijk via de website of de app van De Lijn. Meer info vind je via: https://www.delijn.be/nl/nieuwenet/

DeLijn_nieuwebusnet