Internationale Week van de Borstvoeding

Van 1 tot 7 augustus is het Internationale Week van de Borstvoeding. Tijdens deze week wordt aandacht gevraagd voor het belang én het normaliseren van borstvoeding.

Borstvoeding is de meest natuurlijke voeding die u uw kindje kan bieden en heeft niet alleen veel voordelen voor de baby maar ook voor uzelf en de maatschappij. Gedurende de volledige borstvoedingsperiode en bij elke voeding is de moedermelk afgestemd op de behoefte, de groei en het afweersysteem van uw baby. 

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) adviseert om 6 maanden uitsluitend borstvoeding te geven. Ook na de leeftijd van 6 maanden en na het starten van vaste voeding blijft moedermelk een belangrijke voedingsbron voor de baby. We staan hier als team van de kraamafdeling volledig achter en zullen u met raad en daad bijstaan.

Carla Van Flieberge, hoofdvroedvrouw A.S.Z.: Voorlichting, motivatie en ondersteuning zijn de belangrijkste pijlers van het borstvoedingsbeleid dat onze patiënten mogen verwachten. En daar mogen ze al op rekenen van voor de geboorte, op de raadpleging, en natuurlijk ook in het verloskwartier, op de kraamafdeling en de afdeling kindergeneeskunde van ons borstvoedingsvriendelijk ziekenhuis.

borstvoeding geven