Kwalitatieve zorg, ook in tijden van grote drukte bij A.S.Z. Geraardsbergen

Gezien de grote drukte in A.S.Z. Geraardsbergen past het ziekenhuis een veilig en strak opname- en ontslagbeleid toe. Het aantal gehospitaliseerde coronapatiënten stijgt opnieuw. Daarnaast is het aantal aanmeldingen op de spoedafdeling zeer hoog. “Uiteraard blijven wij onze patiënten kwalitatieve zorg bieden op een veilige manier” vertelt dr. Steven Rimbaut, hoofdarts A.S.Z.

A.S.Z. Geraardsbergen werd de laatste 10 dagen geconfronteerd met een aantal patiënten die positief op COVID-19 testten. Alle nodige veiligheidsmaatregelen werden hiervoor binnen het ziekenhuis genomen. De ziekenhuizen dienen sinds deze week op te schalen naar fase 1A daarom werd er beslist om de dienst SP Locomotorische Geraardsbergen om te vormen naar een covidafdeling zodat we de verplichte bedcapaciteit voor coronapatiënten kunnen voorzien.

Ook de spoedgevallendienst ziet een enorme toestroom voor non-covidzorg, hierdoor is het enorm druk bij A.S.Z. Geraardsbergen. Er worden geen ingrepen uitgesteld of afgelast als gevolg van corona. U kunt dus voor uw behandeling of voor uw raadpleging verder veilig naar ons ziekenhuis komen. Het A.S.Z. heeft alle nodige voorzorgsmaatregelen getroffen om veilige zorg te garanderen en rekent erop dat elke patiënt en bezoeker de voorzorgsmaatregelen respecteert. Samen zorgen we voor een veilige omgeving. 

Heeft u vragen of bezorgdheden? Neem contact op met het secretariaat van uw behandelende arts.

 

A.S.Z. geraardsbergen
A.S.Z. Geraardsbergen Gasthuisstraat