Labo A.S.Z. Geraardsbergen in een fris nieuw jasje gestoken

Het laboratorium in A.S.Z. Geraardsbergen is afgelopen week succesvol verhuisd naar een nieuwe locatie. De dienst werd volledig gerenoveerd en in een nieuw, fris jasje gestoken. 

Het grote voordeel van de nieuwe locatie? De mooie, ruime wachtzaal en de twee nieuwe boxen specifiek ontworpen voor bloedafnames, waardoor deze essentiële procedure efficiënter en comfortabeler kan worden uitgevoerd. Dankzij de natuurlijke lichtinval biedt de nieuwe locatie van het labo in A.S.Z. Geraardsbergen een aangename werkomgeving voor het medisch personeel.

Een belangrijke focus van het nieuwe laboratorium op de campus Geraardsbergen is het uitvoeren van routine-analyses, waaronder hematologie en klinische chemie. Deze analyses spelen een cruciale rol bij het diagnosticeren en behandelen van verschillende medische aandoeningen.

Naast routine chemie testen worden er ook moleculaire testen uitgevoerd voor het opsporen van respiratoire, virale virussen, zoals COVID-19, Influenza en RSV. De vlotte bepaling is met name in dit seizoen van belang, omdat de toestroom van grieppatiënten fors is. Zij moeten in contactisolatie worden verpleegd om verspreiding van het virus tegen te gaan. Daarom willen we weten of er inderdaad sprake is van het griep- of coronavirus, vóór dat een patiënt van de spoedgevallendienst verder het ziekenhuis in gaat. 

Een andere waardevolle toevoeging aan de campus Geraardsbergen is de aanwezigheid van een bloedbank, waardoor het ziekenhuis in staat is om snel bloed toe te dienen aan patiënten die het nodig hebben. Deze directe toegang tot bloedproducten kan van vitaal belang zijn bij spoedeisende situaties en draagt bij aan een efficiënte en effectieve patiëntenzorg.

Evi Staels, hoofdlaborante A.S.Z.: Deze recente ontwikkelingen in A.S.Z. Geraardsbergen onderstrepen het voortdurende streven naar verbetering van de medische voorzieningen en het bieden van kwalitatieve zorg. Met de opening van het nieuwe laboratorium zijn patiënten verzekerd van geavanceerde diagnostiek en behandelingen in een comfortabele en moderne omgeving.

Praktisch: Nieuwe locatie van het labo is in het gebouw Verhaeghe, gelijkvloers (volg de bewegwijzering).

labo_Geraardsbergen_ASZ_nieuwelocatie
wachtzaal_labo_Ger
ASZ_Ger_labo
box_bloedafname_labo_Ger
labo_Geraardsbergen_1
labo_Geraardsbergen_3
labo_Geraardsbergen_2
ASZ_labo_GER_6