Leerlingen Sint-Catharinacollege verrichten goeie daad voor A.S.Z. Geraardsbergen

Vandaag, dinsdag 29 maart 2022, kwamen de tweedejaarsstudenten van het Sint-Catharinacollege langs met enkele leuke cadeautjes voor onze allerkleinste patiënten in het A.S.Z. Geraardsbergen. Bovendien maakten ze een bedankkaartjes voor het personeel, om hun een extra hart onder de riem te steken. 

Project

In het Sint-Catharinacollege Geraardsbergen loopt het I Wave-project voor 30 dagen waarbij de studenten elke dag 5 minuten stilte te nemen en één kleine daad te verrichten. Iedereen sluit met één grotere daad af en de leerlingen van het tweede jaar hebben daarvoor A.S.Z. Geraardsbergen gekozen. Ze hebben beslist om allerlei speelgoed aan te kopen voor de pediatrische patiënten in het ziekenhuis. Zo kochten ze voor de allerkleinste patiënten een tractor zodat ze hiermee naar onderzoeken of consultaties kunnen rijden. We kregen ook tal van stiftjes, legoblokjes en een theesetje.

stcatherinacollegaGERbewerkt

Bedankkaartjes

Daarnaast hadden de studenten ook kaartjes gemaakt voor alle medewerkers van de spoedgevallendienst en het dagziekenhuis. “We delen graag een schouderklopje uit aan de zorgverleners. We zijn hun enorm dankbaar voor al hun werk, dag en nacht staan zijn steeds klaar om ons te omringen met de beste zorg” vertellen de leerlingen en leerkrachten van het Sint-Catharinacollege.

Dankbaar

Al het speelgoed dat we hebben mogen ontvangen van het Sint-Catharinacollege is een grote meerwaarde voor onze allerkleinste patiënten. “Een ziekenhuisverblijf is voor een kind steeds een ingrijpende gebeurtenis en dan is het fijn dat we een glimlach op hun gezicht helpen toveren met leuk speelgoed” aldus Nancy Vanderleen, hoofdverpleegkundige dagziekenhuis.

We zijn onder de indruk van de grote hoeveelheid en zijn de initiatiefnemers heel dankbaar

Ook de spoedgevallendienst van het A.S.Z. Geraardsbergen reageerde enthousiast op de ontvangen cadeaus. “We zijn onder de indruk van de grote hoeveelheid en zijn de initiatiefnemers heel dankbaar”, zegt hoofdverpleegkundige Susie Koedijk.

giftGERschool
giftGerschool2