Minister Wouter Beke bezoekt A.S.Z. campus Aalst

Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid, Gezin & Armoede Wouter Beke bracht woensdag 16 maart een bezoek aan het A.S.Z. campus Aalst. Tijdens een infomoment en een rondleiding op de diensten Pediatrie en Intensieve Zorgen deden Katlyn Colman (algemeen directeur A.S.Z.), dr. Steven Rimbaut (hoofdarts A.S.Z.), Alain Parewyck (administratief directeur A.S.Z.) en Sabine Siau (directeur patiëntenzorg) hun toekomstvisie op een ‘healing environment’ voor het nieuwe T-gebouw uit de doeken.

De Vlaamse Regering heeft in februari 2022 de aanvraag voor de bouw van een nieuw zogenaamd T-gebouw, op campus Aalst van het A.S.Z. goedgekeurd. De overheid investeert mee in de vernieuwing van de infrastructuur. Het nieuwe gebouw zal ervoor zorgen dat er kan voldaan worden aan de veranderende noden in de zorg en aan de groeiende nood van patiënten aan comfort en privacy. Dit dankzij een toename aan plaatsen voor daghospitalisatie en ruimere verpleegeenheden.

Alain Parewyck, administratief directeur, vertelt: "We willen veilige en kwaliteitsvolle zorg bieden aan onze patiënten. Dankzij de beslissing van minister Beke, kan het A.S.Z. een warme, kwalitatieve ‘healing environment’ verwezenlijken. In het nieuwe gebouw plant het A.S.Z. volgende afdelingen en voorzieningen te realiseren: een dagziekenhuis, een midcare en CCU, een pediatrie-afdeling en meerdere verpleegafdelingen, en volledig met eigen middelen ook een parking en logistiek platform."

Een nieuw gebouw met blik op het toekomstig zorglandschap

Katlyn Colman, algemeen directeur A.S.Z.: Het nieuwe T-gebouw op campus Aalst is noodzakelijk om een antwoord te bieden aan urgente noden voor de patiënten. De minister luisterde zeer aandachtig bij onze toelichting over onze infrastructurele noden en onze toekomstvisie. Zo bouwen we verder aan een innoverend zorglandschap met een aankomende nauwere samenwerking met het OLV Ziekenhuis in gedachten, alsook de samenwerking met de partners van het ziekenhuisnetwerk Curoz. De afdelingen kunnen in de toekomst, in samenspraak, flexibel meerdere bestemmingen krijgen doorheen de tijd.

onthaal minister Beke A.S.Z. Aalst (c) Kirsten Segaert
info minister Beke (c) Kirsten Segaert
minister beke intensieve zorgen (c) Kirsten Segaert.png
Bezoek aan pediatrie minister Beke (c) Kirsten Segaert.png
bezoek aan intensieve zorgen minister Beke (c) Kirsten Segaert.png

Foto's © Kirsten Segaert