Nationale betoging op maandag 20 juni 2022

Op maandag 20 juni 2022 vindt er een nationale staking plaats. De drie grote vakbonden ABVV, ACV en ACLVB organiseren een nationale betoging. Ze roepen op om te manifesteren voor meer loon en meer koopkracht. De bonden willen vrije loononderhandelingen en blijven daarom de regering onder druk zetten om de loonnormwet te wijzigen. Deze dag wordt beschouwd als een stakingsdag. De nationale staking zal mogelijks een impact hebben op de wachttijden in het ziekenhuis.

GEPLANDE INGREPEN

Het operatiekwartier op campus Aalst draait op beperkte capaciteit. De patiënten wiens operatie werd uitgesteld werden hiervan reeds op de hoogte gebracht. Dringende ingrepen kunnen steeds op een veilige manier doorgaan.

RAADPLEGINGEN/ONDERZOEKEN

Er wordt geen hinder verwacht. Hebt u vandaag een afspraak, maar geraakt u door de staking niet in het ziekenhuis? Vergeet dan niet om op voorhand uw afspraak te annuleren.

Behandeling van spoedgevallen en spoedingrepen zullen op geen enkel moment in het gedrang komen. De situatie wordt op de voet gevolgd. Alvast onze excuses voor het ongemak.