Nieuwe bezoekregeling in de A.S.Z. ziekenhuizen vanaf maandag 25 april 2022

Vanaf maandag 25 april laten we laten opnieuw dagelijks 1 bezoeker toe voor max. 1 uur. Op weekdagen wordt er 1 bezoeker toegelaten tussen 17u00 - 19u00 en in het weekend en op feestdagen tussen 14u00 - 16u00. Deze bezoekregeling geldt voor de drie campussen (Aalst, Geraardsbergen en Wetteren).

Volgende maatregelen dienen strikt gerespecteerd te worden:

  • De bezoeker dient verplicht een chirurgisch mondmasker te dragen, we bevelen een FFP2-masker (zonder ventiel) sterk aan.
  • De bezoeker verklaart op eer dat hij/zij in de afgelopen 14 dagen geen positieve COVID-test heeft afgelegd, geen symptomen vertoont of een hoogrisicocontact heeft gehad. 
  • De bezoeker dient zich aan te melden aan de verpleegpost. 
  • Het bezoek duurt max. 1 uur.

Uitzonderingen op deze bezoekregeling:

  • Op de kraamafdeling: partner mag de hele tijd aanwezig zijn. De partner zal getest worden op COVID-19. Heeft jouw partner COVID-19 symptomen of een recente coronabesmetting op het moment van de bevalling, dan mag hij/zij enkel aanwezig zijn bij de bevalling zelf. De 2 grootouderkoppels kunnen 1 keer per verblijf langskomen, wel niet samen op dezelfde dag en max. voor 1 uur tussen 16u00 - 20u00. Gelieve dit concreet af te spreken met de ouders. Broertjes en zusjes zijn terug toegelaten op de materniteit max. voor 1 uur tussen 16u00 - 20u00. Vanaf 6 jaar dienen zij verplicht een mondmasker te dragen.
  • Pediatrie: Beide ouders mogen aanwezig zijn. 1 ouder (of 1 begeleider) kan blijven inslapen mits geldige PCR-test.
  • Intensieve zorgen: bezoek steeds in overleg met de afdeling.
  • PAAZ: bezoek op maandag/dinsdag/vrijdag tussen 16u00 – 20u00 & op woensdag van 15u00 – 20u00. In het weekend en op feestdagen van 14u00 – 20u00.
  • Spoedopname: begeleiding van de patiënt op de dienst Spoedopname is niet toegelaten, enkel indien medisch noodzakelijk en dan door max. 1 pers.
  • Patiënten opgenomen op de Palliatieve Eenheid mogen continu bezoek ontvangen en bezoekers mogen ook blijven slapen. Er mogen wel max. 3 personen tegelijkertijd op de kamer aanwezig zijn. 
  • Patiënten in een palliatief traject op andere afdelingen: voor palliatieve patiënten is bezoek van max. 2 personen doorlopend toegestaan mits afspraak met de verpleegafdeling.
  • Covid-19-afdelingen: Een patiënt die binnenkomt en getest wordt, gaat sowieso eerst in isolatie tot zijn/haar testresultaat gekend is. De patiënt wordt tot dan gezien als “vermoedelijk COVID-positief” en mag GEEN bezoek ontvangen. Patiënten die COVID-19-positief zijn, kunnen geen bezoek ontvangen. Uitgezonderd: patiënten in kritieke fase of einde levensfase.
  • Voor de dagziekenhuizen wordt er 1 begeleider toegelaten. Deze begeleider mag geen symptomen vertonen of recent een hoogrisicocontact hebben gehad. Deze begeleider blijft op de kamer en is verplicht om een FFP2-masker te dragen. Bij kinderen (<16 jaar) mag er één ouder mee naar het operatiekwartier, er is geen PCR-test meer nodig. 

Gelieve alle voorzorgsmaatregelen (handen ontsmetten, chirurgisch mondmasker dragen, afstand houden) te allen tijde te respecteren binnen onze ziekenhuizen. Samen zorgen we voor een veilige omgeving! 

Spoed wachtzaal