Nieuwe bezoekregeling vanaf 29 juni 2022

Vanaf woensdag 29 juni 2022 laten we dagelijks 2 bezoekers toe voor max. 2 uur. Op weekdagen wordt bezoek toegelaten tussen 16u00 - 20u00 en in het weekend en op feestdagen tussen 14u00 - 19u00. Er mogen max. 2 bezoekers tegelijk in een kamer aanwezig zijn. Deze bezoekregeling geldt voor campus Aalst en Geraardsbergen. Binnen onze ziekenhuizen is het verplicht om steeds een chirurgisch mondmasker (FFP1) te dragen. 

UITZONDERING CAMPUS WETTEREN: op weekdagen wordt bezoek toegelaten tussen 17u00 - 20u00 en in het weekend en op feestdagen tussen 14u00 - 19u00.

Op de consultaties / dagziekenhuizen / spoedgevallendienst wordt er 1 begeleider toegelaten. Deze begeleider mag geen symptomen vertonen of recent een hoogrisicocontact hebben gehad. Deze begeleider blijft op de kamer en is verplicht om een FFP1-masker te dragen. Bij kinderen (<16 jaar) mag er één ouder mee naar het operatiekwartier, er is geen PCR-test nodig. 

Volgende maatregelen dienen strikt gerespecteerd te worden:

  • De bezoeker dient verplicht een chirurgisch mondmasker te dragen, we bevelen een FFP2-masker (zonder ventiel) sterk aan. 
  • De bezoeker verklaart op eer dat hij/zij in de afgelopen 14 dagen geen positieve COVID-test heeft afgelegd, geen symptomen vertoont of een hoogrisicocontact heeft gehad.  
  • De bezoeker dient zich aan te melden aan de verpleegpost.  
  • Het bezoek duurt max. 2 uur. 
  • Max. 2 bezoekers per dag tegelijk in de kamer

Algemene regeling:

  • Er mogen max. 2 bezoekers tegelijk in een kamer aanwezig zijn. Voor patiënten die op een meerpersoonskamer liggen met hun bed aan de deur worden er op weekdagen 2 bezoekers toegelaten tussen 16u00 en 18u00 voor max. 2 uur. Voor patiënten die op een meerpersoonskamer liggen met hun bed aan het raam, worden er 2 bezoekers toegelaten op weekdagen tussen 18u00 en 20u00 voor max. 2 uur. 
  • In het weekend worden er 2 bezoekers toegelaten voor de patiënten die op een meerpersoonskamer liggen met hun bed aan de deur tussen 14u00 - 16u30 voor max. 2 uur. Patiënten die op een meerpersoonskamer liggen met hun bed aan het raam mogen bezoek ontvangen in het weekend tussen 16u30 - 19u00 voor max. 2 uur. Patiënten kunnen onderling overleggen wanneer zij hun bezoek ontvangen tijdens deze uren.

Uitzonderingen op deze bezoekregeling: 

  • Covid-19-afdelingen: Een patiënt die binnenkomt en getest wordt, gaat sowieso eerst in isolatie tot zijn/haar testresultaat gekend is. Patiënten die COVID-19-positief zijn, mogen bezoek ontvangen mits de bezoeker een FFP2-masker draagt (verplicht!). De bezoeker past tevens een correcte handhygiëne toe bij het betreden van het ziekenhuis en bij het verlaten van de kamer van de patiënt. De bezoeker verlaat vervolgens meteen het ziekenhuis. Er mogen max. 2 bezoekers tegelijk in een kamer aanwezig zijn (zie algemene bezoekregeling voor afspraken).
  • Patiënten opgenomen op de Palliatieve Eenheid mogen continu bezoek ontvangen en bezoekers mogen ook blijven slapen. Max. 3 bezoekers tegelijk.
  • Pediatrie: Beide ouders mogen aanwezig zijn. 1 ouder (of 1 begeleider) kan blijven inslapen. Voor de dagopnames mag er 1 begeleider aanwezig zijn.
  • Dagziekenhuizen: max. 1 begeleider toegelaten.
  • Materniteit: Partner onbeperkt – worden ook niet meer gescreend om te blijven overnachten. Eigen kinderen zijn welkom tussen 16 en 19 uur / geen beperking in uren. Andere bezoekers (dus niet enkel grootouders) zijn welkom tussen 16 en 19 uur – 2 bezoekers/dag –  1 uur bezoek.
  • Dienst Neonatologie: Ouders dienen niet meer gescreend te worden tenzij bij symptomen. Eigen broertjes en zusjes zijn welkom 1 x week. Bezoek andere (naar keuze vb. grootouders, meter/peter) mogen 30 minuten langskomen en vergezeld worden door 1 ouder. In totaal mogen er max. 4 verschillende personen op bezoek komen tijdens de opname van het kind op de dienst neonatologie. Alle bezoek is steeds op afspraak. 
  • Intensieve zorgen: bezoek steeds in overleg met de afdeling.

Bedankt om tijdens je bezoek onze maatregelen strikt te respecteren!