Psychiatrische afdeling algemeen ziekenhuis verhuist naar campus Aalst

De Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis (PAAZ) verhuist van campus Geraardsbergen naar campus Aalst. De PAAZ-dienst is sinds dit weekend op hun oude locatie (hoofdgebouw, zone K, gelijkvloers) op campus Aalst terug te vinden. Het team van de psychiatrische afdeling zette zich 100% in om deze verhuis zo vlot mogelijk te laten verlopen. Een opname op een PAAZ- dienst kan slechts voor een korte tijd en is hoofdzakelijk bedoeld voor de opvang van crisismomenten. Door de opname kunnen de patiënten en de omgeving emotioneel afstand nemen en nadenken over wat er gebeurd is.

De PAAZ is een open hospitalisatieafdeling die bedoeld is voor opnames van patiënten met acute psychische problemen of patiënten die in een crisissituatie verkeren. De opname gebeurt op vrijwillige basis. Concrete indicaties kunnen zijn: depressie, angst, relationele problemen, zelfmoordgedachten, psychosomatische klachten, levensloopproblemen, afhankelijkheid (medicatie, alcohol, ...)  burn-out, … Met deze psychiatrische hulpverlening bieden we patiënten, vanaf een leeftijd van 18 jaar, een gespecialiseerde en geïndividualiseerde behandeling aan. Gemiddeld duurt een opname op deze afdeling 1 à 3 weken. Onze PAAZ-dienst beschikt op campus Aalst over 30 bedden.

Hoe kunt u bij ons terecht?

U kan zich rechtstreeks aanmelden voor de PAAZ via de artsen of telefonisch contact opnemen met de verpleegkundigen op de afdeling (T 053 76 44 00). Uw aanvraag wordt dan zo vlug mogelijk besproken in team en binnen de 24 uur mag u een antwoord van de verpleging verwachten. Dringende vragen worden verwezen naar de Spoedafdeling (T 053 76 40 06).

Multidisciplinair team

Wij werken in een multidisciplinair team. Artsen, verpleegkundigen, psychologen, ergotherapeuten en maatschappelijk medewerkers dragen elk, vanuit hun eigen specialisatie, bij aan de zorg op maat die wij aan onze patiënten bieden.

Indien u vragen heeft, aarzel niet om ons te contacteren:

PAAZ (Zone K, gelijkvloers)
A.S.Z. Aalst
Merestraat 80
9300 Aalst

T 053 76 44 00
E paaz@asz.be 

Bekijk hier de raadplegingsuren van onze psychiaters 

Specifieke vragen?

U kunt ook steeds terecht bij de hoofdverpleegkundige Tina Lambrecht (E tina.lambrecht@asz.be – T 053 76 44 01).

 

paaz gang kwaliteitsbord
paaz verpleegkundigen medicatiekar asz
paaz onthaal asz aalst
paaz ontspanningsruimte asz