Sabine Siau opnieuw aangeduid als waarnemend algemeen directeur A.S.Z.

De Raad van Bestuur heeft dinsdagavond Sabine Siau opnieuw aangesteld als waarnemend algemeen directeur van het A.S.Z. met ingang van 24 augustus 2022. Begin augustus besliste Katlyn Colman om in september 2022 aan de slag te gaan als nieuwe algemeen directeur van het psychiatrisch ziekenhuis KARUS. Tot op heden had Sabine Siau de functie van directeur patiëntenzorg in het A.S.Z.

“Sabine kent niet alleen de ziekenhuiswereld door en door, ze is ook reeds jarenlang vertrouwd met de werking van het A.S.Z. aangezien zij van 2009 tot 2020 als waarnemend algemeen directeur fungeerde. Onder haar bewind groeide het A.S.Z. tot één van de belangrijkste spelers in de Vlaamse ziekenhuissector met hoogkwalitatieve medische en verpleegkundige zorg. Haar aanstelling als waarnemend directeur was dan ook een logische keuze” vertelt Christoph D’Haese, voorzitter A.S.Z.

“De Raad van Bestuur wenst ook Katlyn Colman nog eens te bedanken voor al haar geleverde inspanningen. Naast de vele uitdagingen binnen het A.S.Z. zijn wij ervan overtuigd dat Sabine Siau het fusieproject met het OLV Ziekenhuis in goede banen zal leiden met blijvende aandacht voor een kwaliteitsvol en toegankelijk zorgaanbod” aldus dr. Michaël Rosseel, ondervoorzitter A.S.Z. “Daarnaast zal Sophie Blanckaert, diensthoofd verpleegkundig departement, de rol van waarnemend directeur patiëntenzorg op zich nemen. De Raad van Bestuur is van mening dat Sophie een belangrijke bijdrage kan leveren aan de verdere ontwikkeling van het A.S.Z. Bovendien kent ze de identiteit van onze drie ziekenhuizen zeer goed wat de onderlinge samenwerking tussen de verschillende campussen alleen maar ten goede komt” vult dr. Rosseel verder aan.

Sabine_Siau_algemeendirecteur_ASZ