Start vaccinatie oncologische patiënten @ A.S.Z.

Patiënten die een oncologische behandeling krijgen, worden beschouwd als personen met verhoogd risico voor Covid-19. Dit betekent dat zij doorgaans meer vatbaar zijn om het coronavirus te krijgen, en dat een infectie mogelijk een ernstiger verloop kan kennen. Daarom bevelen de European Society of Medical Oncology (ESMO) en ook de Belgische vereniging voor oncologie (BSMO) aan dat deze patiënten zich laten vaccineren tegen COVID-19.

In A.S.Z. Geraardsbergen werden er 44 oncologische patiënten gevaccineerd en op campus Aalst 88 oncologische patiënten. De vaccinatiedag verliep op beide campussen zeer vlot. De patiënten reageerden zeer tevreden en er zijn geen complicaties opgetreden. De komende weken zullen er nog patiënten worden uitgenodigd om zich bij het A.S.Z. te laten vaccineren. Deze worden persoonlijk gecontacteerd.

“Vaccinatie wordt ten stelligste aangeraden en is zeer veilig bij patiënten met hematologische en oncologische aandoeningen, die momenteel behandeld worden of de laatste 5 jaar in behandeling waren. Ook patiënten in behandeling met immunotherapie worden aangeraden zich te laten vaccineren. Allen hebben ze een verzwakt immuunsysteem en lopen dus kans op ernstige besmetting” vertelt dr. Van Heddeghem, oncoloog A.S.Z. “Het blijft wel heel belangrijk om ook na vaccinatie alle voorzorgsmaatregelen te respecteren: afstand houden, mondmasker dragen en een correcte handhygiëne toepassen.”

covid vaccinatie oncologische patiënten ASZ Geraardsbergen