Vacature in de kijker: Medewerker Centrale Sterilisatie

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging? Zoek je veel afwisseling in je taken en daar bovenop nog een enorme dosis voldoening? Misschien is een job als medewerker Centrale Sterilisatie iets voor jou!

De Centrale Sterilisatie verzorgt het reinigen, controleren, onderhouden en steriliseren van herbruikbare steriele medische hulpmiddelen. Dit omvat zowel medische hulpmiddelen als flexibele endoscopen. Het A.S.Z. zoekt momenteel nieuwe collega's voor deze dienst op de drie campussen (Aalst, Geraardsbergen & Wetteren). 

 

Elsie Boone, verpleegkundige Centrale Sterilisatie vertelt: Als CSA zijn we een belangrijk draaiende motor binnen het ziekenhuis en naast het Operatiekwartier, de chirurg, de materiaalmeester, onze medisch technische dienst hebben we nog heel veel interne en externe klanten waarmee we dagelijks in dialoog gaan.

De Centrale Desinfectie Afdeling (CDA) daarentegen staat in voor verwerking van flexibele endoscopen tot veilige diagnostische en therapeutische instrument bij de patiënt. Anders dan op CSA, wordt hier met apparatuur gewerkt waarbij de temperatuur niet te hoog oploopt.

Jobinhoud

Je zal op beide diensten (CSA en CDA) tewerkgesteld worden, dit zorgt voor een gevarieerde en uitdagende job! Deze diensten beschikken over verschillende zones en ook daarmee wisselt de taak die je toegewezen krijgt.

De computer wijkt niet van je zijde, want traceren is een rode draad doorheen het hele proces. Je zal in de onreine zone sorteren, controleren, inspecteren.. Nadien in de reine zone inpakken, laden, ontladen,… Je zal er wasmachines, stoomsterilisatoren bedienen, ook sterilisatie cyclussen kritisch evalueren! Goed om weten dat je op deze dienst tenminste wat stoom kan aflaten... 

Een hecht team van collega’s zal je opvangen en stap voor stap introduceren in de steeds innoverende wereld rond instrumenten reprocessing. Er bestaan op heden verschillende technieken die leiden tot high level desinfectie of sterilisatie van instrumentarium. Om tot dat perfecte eindresultaat te komen, moet er een proces héél precies worden afgelegd.

Communicatie binnen je team is erg belangrijk evenals de feedback naar andere betrokken partijen zoals het operatiekwartier en diverse consultatiediensten.

Voor elk van deze diensten wordt voor elke nieuwe collega een intensieve begeleiding en inscholing voorzien door een ervaren collega gedurende maanden en telkens met een daaraan gekoppeld evaluatie.

Er is een peter- en meterschap zodat je bij vragen, steeds terecht kan bij vertrouwde collega’s.

Tenslotte is dit een innovatieve afdeling die voortdurend bezig is met kwaliteitscontrole en -verbetering.

Ons aanbod

  • Voltijdse functie van (on)bepaalde duur.
  • Flexibel uurrooster.
  • Je participeert in een wachtsyteem.
  • Interessante verlofregeling. Op jaarbasis: 29 basisdagen + leeftijdstoeslagen + 16 feestdagen (11 officiële en decretale feestdagen + 5 plaatselijke verlofdagen). Deze combinatie zorgt voor een optimale work/life balance.
  • Een aantrekkelijke verloning volgens het geldende barema.
  • Extralegale voordelen (hospitalisatieverzekering, groepsverzekering/tweede pensioenpijler, maximale fietsvergoeding, volledige terugbetaling van openbaar vervoer). 
  • Een stimulerende en innovatieve werkomgeving.

Contact

Voor bijkomende inlichtingen hierover alsook voor alle functionele inlichtingen raden we je aan contact op te nemen met Karin Van Gysegem, verantwoordelijke CSA

053 76 68 18

karin.vangysegem@asz.be

Lees hier de volledige vacature