Vrijwilliger aan het woord: Myriam

Ter gelegenheid van Week van de Vrijwilliger zetten wij graag een van onze vrijwilligers in de spotlights. Zo kwam Myriam De Mey ons kort vertellen over haar ervaring als vrijwilliger in het A.S.Z. en waarom andere mensen vrijwilligerswerk moeten overwegen.

Waarom heb je ervoor gekozen om te werken als vrijwilliger bij het A.S.Z.?

“Ik ben 2 jaar geleden begonnen met vrijwilligerswerk in het A.S.Z., maar daarvoor deed ik ook al jaren vrijwilligerswerk bij Kind en Gezin. Voor mij was de keuze om vrijwilligerswerk te doen heel simpel, ik wou omringd zijn door mensen en niet alle dagen alleen thuis zitten. Zeker nu ik op pensioen ben. Het was natuurlijk jammer dat ik hier net ben begonnen toen de coronapandemie begon, waardoor ik nog niet veel medevrijwilligers heb leren kennen. Er is namelijk jaarlijks een gezellig samenzijn voor alle vrijwilligers in het ziekenhuis en ik geef eerlijk toe dat ik dat wel al heb gemist. Zo leer je natuurlijk veel meer mensen kennen die hetzelfde doen als jou, want nu blijft mijn contact beperkt met de dienst waar ik vrijwilligerswerk doe.”

Op welke dienst doe je vrijwilligerswerk of heb je al op verschillende diensten gewerkt?

“Twee jaar geleden ben ik gestart op de dienst pediatrie, omdat ik enorm hou van kinderen. Maar omwille van de coronapandemie kwam ik niet in contact met de kinderen. De activiteiten in het speelklasje werden tijdelijk on hold gezet. Mijn takenpakket bestond dan meer uit fysieke taken zoals het vervoeren van de karren met eten, maar dit hield mijn rug niet vol. Gelukkig kwam er toen net een vacature als vrijwilliger aan het onthaal vrij en ik heb meteen gesolliciteerd. Hier mocht ik dan onmiddellijk aan de slag gaan en tot op de dag van vandaag werk ik elke maandagvoormiddag aan het onthaal op campus Aalst.”

Bedankt voor het mooie boeket bloemen, dat net zoals mijn werk als vrijwilligster kleur in mijn leven brengt 

Wat vindt je zo leuk aan je werk als vrijwilliger?

“Vooral de meerwaarde die je kan zijn voor de patiënten, bezoekers, maar ook voor het personeel. Natuurlijk zijn er soms patiënten of bezoekers die niet altijd even vriendelijk zijn, wat soms wel frustrerend kan zijn. Maar de meerderheid is wel lief en apprecieert mijn hulp enorm. Zelf vind ik de term vrijwilligerswerk niet correct, aangezien ik het totaal niet bekijk als werk maar als een leuke bezigheid.”

Zou je het A.S.Z. aanraden voor mensen die willen beginnen als vrijwilliger?

“Absoluut! Ik ben hier zeer tevreden. Natuurlijk ken ik enkel het vrijwilligerswerk op de dienst pediatrie en aan het onthaal, maar er zijn nog veel andere diensten waar je een toffe job als vrijwilliger kan doen. De raad die ik kan geven aan mensen die vrijwilligerswerk willen doen is om iets te doen dat je graag doet. Je mag niet iets doen waarvoor je je verplicht voelt om het te doen of waar je tegen je goesting naartoe gaat. Zo sta ik elke maandagochtend met veel plezier op om te komen helpen aan het onthaal. Je krijgt ook heel veel waardering van het personeel, zo bedanken ze mij elke keer opnieuw. Maar ik vind persoonlijk dat ik hun moet bedanken. Zo kreeg ik voor 'Week van de Vrijwilliger' een mooie boeket bloemen in een vaas om mij te bedanken voor mijn vrijwilligerswerk. Mijn reactie op deze fijne attentie voor alle A.S.Z.'ers is: Bedankt voor het mooie boeket bloemen dat net zoals mijn werk als vrijwilligster kleur in mijn leven brengt.”

Het A.S.Z. zet zijn vrijwilligers in de bloemetjes, omdat we hen dankbaar zijn voor al het werk dat zij verrichten. Elke vrijwilliger is voor ons een meerwaarde. 

Myriam_vrijwilliger2
Myriam_vrijwilliger