Wereldlichtjesdag 2023

Elk jaar, op de 2e zondag van december, is het Wereldlichtjesdag. Samen staan we stil bij alle kinderen, die op welke leeftijd en om welke reden dan ook, zijn overleden. Over de hele wereld steken mensen op die zondag om 19 uur stipt een kaarsje aan voor kindjes die gemist worden. Zo ontstaat er een golf van troostend licht die door de verschillende tijdzones over de hele wereld reist.

Tijdens de Koesterweek organiseert het Berrefonds nog heel wat andere activiteiten zoals gratis webinars, een Koesterweekchallenge en nieuwe afleveringen van de podcast ‘Het rouwt in jou’. We roepen iedereen op om ook een hart te tonen door het dragen van een mooie pin, het delen van posts op sociale media met de hashtags #toonjehart en #koesterweek of door een affiche voor het raam te hangen. Samen maken we het verschil en tonen we aan gezinnen met verdriet om een kind dat ze er niet alleen voor staan. 

Hoofdvrouw Carla Van Flieberge benadrukt: In het A.S.Z. tonen wij ons hart voor alle gezinnen die een kind missen. Het is een krachtige boodschap van solidariteit en steun. Iedereen kan een klein stukje verantwoordelijkheid nemen om troost en warmte te bieden aan deze gezinnen, vooral in aanloop naar de feestdagen."

wereldlichtjesdagASZ.png