Onderzoeken

In een ziekenhuis worden diverse onderzoeken uitgevoerd.  Behalve preventieve onderzoeken zoals een mammografie en darmkankeronderzoek, zijn er radiologische onderzoeken; onderzoeken nucleaire geneeskunde zoals een botscan en onderzoeken in het lab. 

 

Bloedafname

Via een bloedonderzoek krijgt de arts uitgebreide informatie over eventueel verstoorde processen  in het lichaam (bijvoorbeeld: de functie van lever en nieren). Soms wordt er ook gekeken of u bloedarmoede hebt of dat er tekenen van ontsteking zijn. Het bloedonderzoek komt regelmatig terug om te kijken of er in tussentijd veranderingen zijn. Meer informatie vindt u hier terug. 

 

Mammografie

Een mammografie is een röntgenfoto van de borst. Een mammografie maakt het mogelijk de verschillende structuren in de borst (klier- en vetweefsel) zodanig zichtbaar te maken dat zelfs heel kleine tumoren in een vroeg stadium kunnen worden ontdekt. Bij een voelbare afwijking (knobbeltje) kan een mammografie informatie geven over het goed- of kwaadaardig karakter van het letsel. Vrouwen van 50 tot 69 jaar kunnen zich gratis preventief laten onderzoeken op borstkanker. We raden aan om ook zelf in het oog te houden of u veranderingen in de borsten ziet of voelt.

 

Meld bij de afspraak én aan de verpleegkundige voor het onderzoek indien er sprake is van:

  • Mogelijke zwangerschap
  • Prothesen

 

Meer informatie vindt u terug op onze deelwebsite van de borstkliniek.

 

NMR

NMR staat voor Nucleaire Magnetische Resonantie en is een methode om beelden te maken van het menselijke lichaam. Bij deze onderzoekstechniek maakt men gebruik van een magneetveld en radiogolven (geen röntgenstraling). Met behulp van de radiogolven en het magneetveld worden bepaalde signalen opgewekt in het lichaam. Een antenne ontvangt deze signalen en een computer vertaalt dat in een beeld. De radioloog kan op deze manier een ‘doorsnede’ van het lichaam maken. Op een computerscherm zijn dan op de plaats van de doorsnede alle inwendige weefsels te zien.

 

Nacht-MR campus Aalst

De ingang voor de nacht-MR op campus Aalst bevindt zich ter hoogte van de vroegere PAAZ-afdeling. Gelieve daar aan te bellen en iemand zal u binnen laten en begeleiden. U dient zich niet meer aan te melden bij de spoedgevallendienst.

 

Plan Ingang Nacht-NMR VOOR WEB

Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail