Coronavirus: info en richtlijnen

Het A.S.Z. volgt de richtlijnen van de overheid nauwgezet om snel patiënten te herkennen die (mogelijk) besmet zijn met het coronavirus. We zijn dus voorbereid om de infectie te herkennen, patiënten zo nodig in isolatie te verzorgen en andere patiënten, bezoekers en zorgverleners te informeren over de preventieve maatregelen om zichzelf en anderen te beschermen.

 

Indien u een afspraak heeft in het ziekenhuis voor een consultatie of opname, dan bent u verplicht een chirurgisch mondneusmasker te dragen binnen onze ziekenhuismuren. Zo beschermt u zichzelf, andere patiënten en onze medewerkers. Bij het betreden van het ziekenhuis dient u verplicht uw handen te ontsmetten.

 

Wij vragen elke patiënt om alleen naar het ziekenhuis te komen. 

Een begeleider is slechts in uitzonderlijke gevallen toegestaan: 

  • De patiënt is jonger dan 18 jaar.
  • Bij een slechtnieuwsgesprek (advies behandelende arts).
  • Begeleiding van patiënten bij onderzoeken, ingrepen, consultaties en op de spoedgevallendienst is nog NIET toegelaten, enkel indien medisch noodzakelijk en dan door max. 1 pers. 
  • Voor zwangerschapsopvolging is begeleiding door de partner toegestaan.

 

Aandachtspunten bij consultaties en opnames:

  • Breng uw eigen chirurgisch masker mee. Stoffen mondmaskers of maskers met ventiel laten we niet toe. Heeft u zelf geen chirurgisch mondmasker? Dan kan u een mondmasker aanschaffen via een automaat aan de ingang van het ziekenhuis (Opgelet, u kan hiervoor enkel cashloos betalen).
  • Volg de algemene richtlijnen van de overheid en was/ontsmet regelmatig uw handen. Op verschillende plaatsen in het ziekenhuis kan u uw handen ontsmetten.
  • Pas de social-distancing-regels toe.
  • U kan het ziekenhuis pas binnen 15 minuten voor de start van uw consultatie. Als u te vroeg bent, vragen we u om even buiten of in uw auto te wachten.
  • De normale routes in het ziekenhuis zijn aangepast om de principes van “social distancing” te respecteren. Volg de pijlen en borden bij uw bezoek aan het ziekenhuis. 

 

Regeling voor de dagziekenhuizen

Het is enkel toegestaan om de patiënt te brengen en af te halen.

 

Spoedgevallen

Op de spoedgevallen kunnen we helaas geen begeleider toelaten. Een uitzondering is er voor kinderen, zwangere vrouwen en bij een taalproblematiek. We danken u alvast voor uw begrip. 

 

Meer informatie:

 

Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail