Samen veerkrachtig dankzij onze veerkrachtwandeling

Veerkrachtwandeling met Warme William

Van 1 tot 10 oktober is het 10-daagse van de geestelijke gezondheid, een belangrijk thema dat – ondanks de toenemende bewustwording – nog steeds extra aandacht verdient. En daar zetten wij binnen het ziekenhuis graag mee onze schouders onder.

Hoe we dat doen?

We hebben een veerkrachtwandeling uitgestippeld rondom ons ziekenhuis op campus Aalst. Deze is vrij toegankelijk voor alle patiënten, bezoekers en medewerkers. Je kan starten in ons ziekenhuis zelf nabij het onthaal. Daar kan je een flyertje oppikken met het plannetje en wat meer uitleg.

Warme William zet je op weg

Tot en met woensdag staan onze medewerkers van de Psychiatrische afdeling je daar graag te woord, samen met Warme William, de mascotte die kinderen en jongeren aanzet om hun veerkracht te versterken. Maar ook daarna kan je zelf aan de slag gaan om de wandeling te maken aan de hand van het flyertje.

Toegankelijkheid

De wandeling die we uitgestippeld hebben is een rustige wandeling door de groene omgeving rond ons ziekenhuis. Ze is goed toegankelijk, ook met buggy of rolstoel. De wandeling duurt in totaal iets meer dan een half uur en heeft verschillende stopborden die jou handvaten bieden om jouw veerkracht te bevorderen.

Ook in Wetteren en Geraardsbergen kan je meedoen

Op de campussen Wetteren en Geraardsbergen is er geen uitgestippeld traject rond de campus maar vind je de borden van de wandeling met de tips en oefeningen wel terug doorheen het ziekenhuis zelf. Dus ook daar moedigen we je zeker aan om aan de slag te gaan met onze veerkrachttips.

 

Veerkrachtwandeling A.S.Z. stop 1
Warme William PAAZ
Warme William stoel