Wie is wie?

Op de kinderafdeling werken veel mensen. Maak hier alvast kennis met ze!

 

 

 

terug naar boven Verpleegkundige

verpleegkundigeDe verpleegkundige zie je het vaakst. Hij of zij zorgt voor je, verschoont je bed, doet een aantal controles zoals de bloeddruk meten of de temperatuur opnemen, geeft je medicijnen en voor vragen kun je bij hem of haar terecht. De verpleegkundige vertelt elke dag aan de kinderarts hoe het met je gaat.

 

terug naar boven Dokter

dokterDe kinderarts komt regelmatig bij jou langs om te kijken hoe het met je gaat. Hij of zij overlegt met de verpleging, regelt eventueel je operatie en onderzoeken, vertelt welke medicijnen je moet hebben en hoe lang je moet blijven.

 

 

terug naar boven Spelbegeleidster

juf

De spelbegeleidster wil jou een fijne tijd in het ziekenhuis bezorgen. Ze komt je een bezoekje brengen zodat jullie elkaar leren kennen. Zij zal je vertellen dat er een ontspanningsruimte is en vragen of je mee naar daar wilt komen, tenminste als je niet te ziek bent. Als je te ziek bent of je wil gewoon graag op je kamer blijven, dan kan dat ook. Je kan immers leuke dingen uit de ontspanningsruimte lenen.

 

 

terug naar boven Psycholoog

psycholoogEen psycholoog is iemand om mee te praten als je je niet zo goed voelt. Ze zoekt samen met jou uit waarover je je zorgen maakt of wat je moeilijk vindt.

 

 

terug naar boven Diëstist

dietistDe diëtist houdt zich bezig met voeding. Misschien heb jij wel een speciaal dieet of mag je iets niet eten omdat je er allergisch voor bent.

 

 

terug naar boven Kinesist

kinesistEen kinesist is iemand die jou helpt om je lichaam (weer) beter te gebruiken via beweging. Als je bijvoorbeeld moeilijk kan lopen, dan kan de kinesist je bewegingsoefeningen laten doen.

 

 

terug naar boven Schoonmaakmedewerker

schoonmakerDe schoonmaakmedewerker komt op de afdeling poetsen. Zij zorgt ervoor dat het netjes blijft op je kamer.

 

 

Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail