Nieuws

Een overzicht van de actuele nieuwsitems:

Vers, lokaal en lekker eten in de nieuwe bezoekerscafetaria bij het A.S.Z. op campus Aalst

Mom & Pop Super Mega Farm, zo heet de nieuwe bezoekerscafetaria in het A.S.Z. campus Aalst, opent op zondag 1 december 2019 de deuren. Voor groep Fonteyne The Kitchen is dit de eerste maal dat ze een foodcorner in een algemeen ziekenhuis uitbaat.

Lees verder

Nieuwe huisartsenwachtpost aan A.S.Z. Wetteren

Heeft u een huisarts nodig tijdens het weekend of op een feestdag? Vanaf 6 december 2019 kan u bellen naar 1733 en wordt u doorverwezen naar de nieuwe huisartsenwachtpost Scheldekracht.

Lees verder

Virtuele rondleiding doorheen het verloskwartier bij het A.S.Z.

Ontdek het verloskwartier a.d.h.v. een virtuele rondleiding aanstaande ouders kunnen met eigen ogen virtueel waarnemen waar hun baby het levenslicht zal zien.

Lees verder

Wereld Pancreaskanker Dag

Pancreaskanker is wereldwijd een van de meest voorkomende kankers en de ziekte maakt bovendien nog een opmars.

Lees verder

Streven naar een aangenaam werkklimaat bij het A.S.Z.

Vandaag, maandag 18 november 2019, was er een spontane stakingsactie bij de personeelsleden van het operatiekwartier op campus Aalst. Om zeker te zijn dat de kwaliteitsvolle zorg binnen het ziekenhuis niet in het gedrang komt, vond er meteen een constructief overleg plaats tussen de directie van het A.S.Z. en de personeelsleden.

Lees verder

A.S.Z. medewerkers en COPD-patiënten gaan op Wereld COPD-dag de sportieve uitdaging aan!

Op woensdag 20 november 2019, Wereld COPD-dag, zullen de COPD-patiënten en zorgverleners van het A.S.Z. campus Wetteren deelnemen aan de 2de nationale pulmonaire revalidatie fietshappening. Met deze actie willen we de aandacht trekken op de longziekte en het belang van revalidatie benadrukken.

Lees verder

Nieuwe techniek 'Fusie-Biopsie van de Prostaat' stelt diagnose van prostaatkanker nauwkeuriger en patiëntvriendelijker vast

Het aantal ziekenhuizen waar deze ’Fusie-Biopsie’ techniek wordt voorgesteld is in België beperkt. De diensten Urologie en Radiologie van het A.S.Z. zijn hierin één van de koplopende diensten.

Lees verder

Terugblik op het Live Case Symposium

Op zaterdag 21 september 2019 organiseerde het A.S.Z. voor de eerste keer in samenwerking met het OLV ziekenhuis een ‘Live Surgery Symposium’. Vanuit diverse operatiezalen in het A.S.Z. werden een aantal ingrepen live gefilmd en getoond aan meer dan 450 aanwezige zorgprofessionals uit de regio, deze konden het congres gratis bijwonen vanuit het cultuurcentrum De Werf in Aalst.

Lees verder

Wereld Diabetes Dag: helft Vlamingen niet geslaagd voor diabeteskennistest

Breng vandaag een bezoekje aan de infostand bij het A.S.Z. op campus Aalst en laat jouw risico op diabetes berekenen a.d.h.v. een risicometer.

Lees verder

Innovatieve techniek AFR succesvol toegepast in het A.S.Z.

De dienst cardiologie-cardiochirugie van het A.S.Z. ziekenhuis heeft met succes zijn eerste patiënt behandeld met de baanbrekende techniek Atrial Flow Restrictor (AFR). Het A.S.Z. is het tweede ziekenhuis in België om deze innovatieve techniek toe te passen.

Lees verder
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail