Cardiac CT 2.0

Het ASZ heeft sinds enkele maanden een nieuwe high-end CT-scanner op campus Aalst: de Aquilion ONE GENESIS met tal van cardiale applicaties. Zo is het met dit toestel mogelijk om met 1 snede het volledige hart in beeld te brengen. 

 

De Aquilion ONE GENESIS van Canon Medical is een belangrijke aanwinst inzake hoogkwalitatieve medische beeldvorming, zo ook op vlak van cardiologie. Zo brengt dit nieuwe toestel de kroonslagaders gedetailleerd in beeld, zelfs met aanwezigheid van kalk. Het is ook mogelijk om bij vernauwingen functioneel onderzoek te doen naar de ernst van de vernauwing en te kijken of deze tot zuurstofgebrek van de hartspier leidt. Precisiewerk Percutaan plaatsen van hartkleppen, sluiten van hartoortjes, ablaties van longvenen bij voorkamerfibrilleren: het kan nu allemaal met de grootste nauwkeurigheid in beeld worden gebracht. 3D-reconstructies maken het bovendien mogelijk om bij interventies nog beter de mogelijkheden en moeilijkheden in te schatten.

 

"De Aquillon ONE GENESIS brengt

kroonslagaders gedetailleerd in beeld,

zelfs met aanwezigheid van kalk."  

- Dr. M. Rosseel, medisch diensthoofd Cardiologie ASZ

 

 

Met de Aquilion ONE GENESIS beschikt het ASZ over de allernieuwste technologie. "We hopen op deze manier onze patiënten nog beter te kunnen detecteren. Deze onderzoeken gebeuren zowel door een gespecialiseerd radioloog als een gespecialiseerde cardioloog. Aanvragen van cardiale en coronaire CT-scans dienen te gebeuren door een cardioloog om aanspraak te kunnen maken op terugbetaling van het ziekenfonds." verduidelijkt dr. Rosseel. 

 

hart pvi 1

 

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail