Nieuws

Een overzicht van de actuele nieuwsitems:

Belgische primeur in het ASZ: vijf complexe hartprocedures onder lokale verdoving.

De dienst cardiologie-cardiochirurgie van het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis in Aalst heeft gisteren (4 juli 2017), als eerste in België, met succes vijf complexe hartprocedures uitgevoerd onder lokale verdoving.

Lees verder

Chemotherapie op campus Wetteren blijft

De afgelopen weken werd door een aantal mensen foute informatie over onze campus Wetteren verspreid. Zo werd door externen aan het ziekenhuis in de pers verkondigd dat het oncologische dagziekenhuis op deze campus op korte termijn zou verdwijnen. Het ASZ ontkent formeel deze geruchten. De patiënten kunnen blijvend voor chemotherapie terecht in Wetteren. Wel zal er in het najaar bekeken worden hoe we de zorg voor deze patiënten efficiënter kunnen organiseren. Wij betreuren dan ook ten zeerste dat door de verspreiding van deze foute geruchten heel wat van onze patiënten onterecht ongerust zijn gemaakt. Patiënten die hierover vragen hebben kunnen steeds terecht bij hun behandelende oncoloog.

Lees verder

Jong Markant Aalst helpt kankerpatiënten van het ASZ en OLV Ziekenhuis

Jong Markant Aalst organiseerde onlangs een modeshow waarvan de opbrengst werd aangewend voor de aankoop van Care Cards van de Louts Care Foundation. Met deze cheques kunnen kankerpatiënten gratis verzorgings- en relaxatiesessies volgen.

Lees verder

Patiënt Jozef (72) reeds 20 jaar nierdialyse

Op 15 mei 2017 kwam de 72-jarige Jozef Nerinckx exact 20 jaar naar het ASZ in Aalst voor zijn (nachtelijke) hemodialysebehandeling.

Lees verder

Ook een kind mag rouwen

Iedereen wordt vroeg of laat geconfronteerd met een ernstige ziekte of de dood van een dierbare. Ook kinderen en jongeren. Om hen nauwer te betrekken, ontwikkelden 2 psychologen van het ASZ de troostkaarten.

Lees verder

Wat ligt er op mijn lever?

In navolging van een succesvolle eerste editie van de infodag over leverproblemen van vorig jaar, wordt ook dit jaar op nieuw een infomoment georganiseerd en dit op 4 mei 2017.

Lees verder

6 maart: alle administratieve diensten en consultaties op campus Geraardsbergen gesloten

Op maandag 6 maart zijn alle administratieve diensten en consultaties op campus Geraardsbergen gesloten. Zij zijn terug bereikbaar vanaf dinsdag 7 maart.

Lees verder
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail