Nieuws

Een overzicht van de actuele nieuwsitems:

Dienst cardiologie A.S.Z. past voor het eerst innovatieve techniek van pacemakerimplantatie toe die hartfalen vermindert

Recent paste de dienst cardiologie van het A.S.Z. voor het eerst een innovatieve techniek van pacemakerimplantatie toe. Deze techniek, die de elektrode hoger in de wand plaatst dan bij een klassieke pacemakerimplantatie, zorgt ervoor dat het hart op een veel natuurlijkere manier aangezet wordt om samen te trekken, waardoor er minder kans is op hartfalen.

Lees verder

VZW Medische Staf Stedelijk Ziekenhuis betaalt zelf aanmoedigingspremie voor zijn medewerkers als waardering voor hun inzet

De raad van bestuur van de vzw Medische Staf Stedelijk Ziekenhuis heeft gisterenavond beslist om de premie van 985 euro bruto toe te kennen aan het personeel van de vzw Medische Staf volgens de modaliteiten die ook in de ziekenhuizen van toepassing zullen zijn. De meer dan vierhonderd personeelsleden van A.S.Z., met vestigingen in Aalst, Geraardsbergen en Wetteren krijgen deze premie als waardering voor hun inzet.

Lees verder

Geleidelijke heropstart reguliere zorg vanaf 2 december

De overheid staat de ziekenhuizen toe om de klassieke en de daghospitalisaties langzaamaan weer op te starten. Het A.S.Z. mag dus voorzichtig het aantal beschikbare bedden voor COVID-patiënten afbouwen en ze openstellen voor niet-COVID patiënten.

Lees verder

Nieuwe bezoekregeling vanaf dinsdag 01/12/2020

Gezien het dagelijkse aantal nieuwe besmettingen en de ziekenhuisopnames in een dalende trend zitten laat het A.S.Z. opnieuw 1 bezoeker per gehospitaliseerde patiënt toe. Behoudens uitzonderingen zal bezoek voor patiënten mogelijk zijn in het weekend. Begeleiders worden ook slechts zeer uitzonderlijk toegelaten. Het ziekenhuis wil hiermee vooral haar patiënten en medewerkers zo goed mogelijk beschermen tegen het coronavirus en verdere verspreiding tegengaan. Deze bezoekers- en begeleidersregeling geldt voor de drie campussen: Aalst, Wetteren en Geraardsbergen.

Lees verder

Internationale Dag van de Rechten van het kind

Vandaag, 20 november, is het universele Kinderdag waarop de Rechten van het Kind worden gevierd. Een opname of behandeling in een ziekenhuis is voor een kind - en de ouders - vaak een nare ervaring. Met het project 'Kindvriendelijk ziekenhuis', waarbij het thema circus centraal staat, wil het A.S.Z. deze nare ervaring tot een minimum beperken.

Lees verder

ECMO-patiënt per helikopter overgebracht vanuit Namen

Op 14 november 2020 wordt een patiënt uit Namen overgebracht naar het A.S.Z. campus Aalst per helikopter. Deze Covidpositieve patiënt had nood aan extracorporele membraanoxygenatie (ofwel ECMO). Deze ondersteuning was in Namen niet aanwezig, vandaar de vraag vanuit de federale gezondheidsinspectie om deze patiënt door ons te laten behandelen.

Lees verder

Spoed vanaf 13 november tijdelijk op andere locatie op campus Aalst wegens renovatiewerken

In november starten de lang geplande en noodzakelijke werken om de infrastructuur van onze Spoeddienst op campus Aalst te vernieuwen. De Spoeddienst wordt daarom vanaf 13 november tijdelijk ondergebracht in de uiterst linkse K-vleugel op campus Aalst. Om de scheiding van de flows van Covid- en niet-Covidpatiënten maximaal te kunnen blijven garanderen is naast deze afdeling een extra tijdelijke unit opgebouwd.

Lees verder

Jonge regisseur Gilles de Keyser schenkt VR-bril – gekocht met opbrengst film – aan kinderafdeling A.S.Z.

In maart dit jaar werd de film Vlaamse Flikken van de 18-jarige regisseur Gilles De Keyser in de Aalsterse bioscoop getoond. De opbrengst van deze film schenkt de jonge regisseur integraal aan de kinderafdeling van het A.S.Z. als dank voor de goede behandeling die hij er zelf enige tijd terug kreeg. Met deze mooie som heeft de kinderafdeling een VR-bril aangekocht om jonge patiëntjes af te leiden bij pijnlijke behandelingen, zoals het plaatsen van een infuus of het verzorgen van wonden.

Lees verder

Biedt u de helpende hand? Verpleegkundigen gezocht!

Heel veel mensen en organisaties bieden in deze tijd spontaan hulp en ondersteuning aan. Daar zijn we heel blij mee als ziekenhuis! Op dit moment zoeken wij vooral verpleegkundigen. Interesse? Mail naar helpen@asz.be.

Lees verder

Algemeen bezoekverbod omwille van COVID-19 met enkele uitzonderingen

Vanaf vrijdag 6 november is er geen bezoek meer toegelaten. Er wordt een uitzondering gemaakt voor de dienst kindergeneeskunde, kraamafdeling en voor onmiddellijke naasten van mensen in een kritieke of eindelevensfase. Dit om de goede werking van het ziekenhuis te verzekeren en tegelijk de nodige bescherming van patiënten, medewerkers en bezoekers te waarborgen. Het A.S.Z. ziekenhuis past deze maatregel toe op de drie campussen: Aalst, Geraardsbergen en Wetteren.

Lees verder
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail