Nieuws

Een overzicht van de actuele nieuwsitems:

2 patiënten met COVID-19 bij het A.S.Z. gehospitaliseerd

Er zijn momenteel twee positieve Covid-19-patiënten gehospitaliseerd bij het A.S.Z., één op de cohortafdeling van A.S.Z. Geraardsbergen en één op de cohortafdeling van A.S.Z. Aalst.

Lees verder

Uitstel niet medisch noodzakelijke consultaties, opnames en behandelingen/ingrepen

Alle niet-urgente en niet medisch noodzakelijke consultaties, onderzoeken en behandelingen/ingrepen worden uitgesteld.

Lees verder

Principieel bezoekverbod omwille van COVID-19 vanaf 12 maart 2020 om 09u00 met enkele uitzonderingen

Vanaf vandaag, donderdag 12 maart 2020; om 09u00 u geldt een principieel bezoekverbod “voor elkeen ongeacht de leeftijd (…) behoudens voor personen die zich toegang dienen te verschaffen voor therapeutische doeleinden. In strikt noodzakelijke en uitzonderlijke gevallen kan de algemene of medische directeur beslissen om toch toelating te verstrekken tot het betreden van het ziekenhuis”.

Lees verder

Primeur in België: nieuw bestralingstoestel Truebeam Edge Novalis bij het A.S.Z. Aalst zorgt voor nog preciezer resultaat

Het A.S.Z. in Aalst is een satellietcampus van het UZ Brussel en is sinds kort uitgerust met een nieuw bestralingstoestel genaamd 'Truebeam Edge Novalis'. Het betreft de eerste installatie in België en is nog maar de dertigste in Europa. Met dit nieuwe toestel willen zowel het UZ Brussel als het A.S.Z. de beste en meest geschikte radiotherapie bieden aan de patiënt.

Lees verder

Politieverordening bezoekverbod ziekenhuizen Aalst omwille van COVID-19

Inmiddels werd door de heer Christoph D'haese, burgemeester van Aalst, een politieverordening uitgevaardigd dat een verbod oplegt tot het betreden van beide ziekenhuizen op het grondgebied van Aalst, met ingang van 12 maart 2020 om 9u en voor onbepaalde tijd.

Lees verder

Voorstelling nieuw bestralingstoestel 12/03 geannuleerd

Gezien de groeiende ongerustheid rond het coronavirus, wordt de voorstelling van het nieuwe bestralingstoestel 'Truebeam Edge Novalis' voorzien op donderdag 12 maart 2020 uitgesteld.

Lees verder

Coronavirus: info en richtlijnen voor patiënten en bezoekers

Het A.S.Z. volgt de situatie omtrent de uitbraak van het Covid-19 op de voet. We volgen de richtlijnen van de Belgische overheid nauwgezet om snel patiënten te herkennen die (mogelijk) besmet zijn met het coronavirus. We zijn dus voorbereid om de infectie te herkennen, patiënten zo nodig in isolatie te verzorgen en andere patiënten, bezoekers en zorgverleners te informeren over de preventieve maatregelen om zichzelf en anderen te beschermen.

Lees verder

Coronavirus in België: geen paniek, wél alert zijn

Het nieuwe coronavirus dat is uitgebroken in China is volop in het nieuws. Voorlopig is de kans niet zo groot dat we in het A.S.Z. ziekenhuis een patiënt krijgen met dit virus. Mocht dat wel zo zijn, dan zijn we voorbereid en weten we hoe we moeten handelen.

Lees verder

Belgische primeur in het A.S.Z.: nieuwe hartklep geplaatst via okselslagader onder lokale verdoving

Vorige week werd in het A.S.Z. Aalst met succes een nieuwe hartklep geplaatst via de okselslagader onder lokale verdoving. Dit is een primeur in België, normaliter wordt de aortaklep percutaan via de lies vervangen onder algemene verdoving echter slaagde de dienst Cardiologie van het A.S.Z. ziekenhuis erin om de nieuwe hartklep via de linkeroksel te plaatsen onder lokale verdoving.

Lees verder

Opbrengst spoedfuif gaat naar het goede doel

Vandaag, woensdag 26 februari 2020, overhandigt de dienst Spoedopname van het A.S.Z. campus Aalst een cheque van 1000 euro aan Foundation Jana De Koker. Na een succesvolle tweede editie van de spoedfuif in de fuifzaal Cinema op de Hopmarkt in Aalst wouden de medewerkers van de spoedgevallendienst de opbrengst aan een goed doel schenken dat hun nauw aan het hart ligt.

Lees verder
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail