Nieuws

Een overzicht van de actuele nieuwsitems:

Algemeen bezoekverbod omwille van COVID-19 met enkele uitzonderingen

Vanaf vrijdag 6 november is er geen bezoek meer toegelaten. Er wordt een uitzondering gemaakt voor de dienst kindergeneeskunde, kraamafdeling en voor onmiddellijke naasten van mensen in een kritieke of eindelevensfase. Dit om de goede werking van het ziekenhuis te verzekeren en tegelijk de nodige bescherming van patiënten, medewerkers en bezoekers te waarborgen. Het A.S.Z. ziekenhuis past deze maatregel toe op de drie campussen: Aalst, Geraardsbergen en Wetteren.

Lees verder

Koningspaar bezoekt Aalsterse ziekenhuizen om personeel hart onder de riem te steken

Koning Filip en Koningin Mathilde hebben vanmiddag een bezoek gebracht aan de Aalsterse ziekenhuizen. Daar hebben ze gepraat met verschillende medewerkers om te peilen naar hun persoonlijke ervaringen op de werkvloer. De bedoeling was om hen een hart onder de riem te steken in deze moeilijke periode.

Lees verder

Uw veiligheid is onze zorg: voorzorgsmaatregelen binnen het A.S.Z.

We doen er alles aan om u te informeren hoe we de gezondheid en het welzijn van u, uw familie en vrienden - en dat van onze medewerkers - beschermen tegen de gevaren van het coronavirus.

Lees verder

Opgelet: verkeershinder A.S.Z. Aalst 03/11 - 06/11

Van dinsdag 3 november t.e.m. vrijdag 6 november zijn er herstellingswerken gepland in de Merestraat in Aalst. Hierdoor zal het A.S.Z. niet bereikbaar zijn voor verkeer komende van de Gentsesteenweg. Het ziekenhuis blijft steeds bereikbaar via het kruispunt met de Siesegemlaan aan de Merestraat.

Lees verder

Tijdelijk extra opvangcapaciteit voor maximale scheiding Covidpatiënten tijdens renovatie Spoed

In november starten de lang geplande werken om de infrastructuur van onze Spoeddienst op campus Aalst te vernieuwen. De Spoeddienst wordt daarom tijdelijk ondergebracht in de uiterst linkse K-vleugel op campus Aalst. Om de spreiding van de flows van Covid- en niet-Covidpatiënten maximaal te kunnen blijven garanderen wordt naast deze afdeling momenteel een extra tijdelijke unit opgebouwd.

Lees verder

Aalsterse ziekenhuizen roepen op om coronamaatregelen strikt op te volgen “Het is vijf na twaalf.”

Er liggen meer dan honderdvijftig coronapatiënten in de Aalsterse ziekenhuizen. Een nieuw record. Er zijn de voorbije 24 uur ook opnieuw mensen overleden. Het A.S.Z. ziekenhuis en OLV-ziekenhuis roepen de bevolking op om zich strikt te houden aan de maatregelen “Het is vijf na twaalf. Als iedereen zich strikt aan de maatregelen houdt, moeten we deze crisis samen kunnen bedwingen. Anders gaan we naar een situatie waarin we de principes van de rampen- en oorlogsgeneeskunde moeten toepassen”, luidt de noodkreet van de hoofdartsen dr. Rimbaut en dr. Jorissen.

Lees verder

Gewijzigde bezoekregeling vanaf maandag 02/11/2020

Het A.S.Z. verstrengt vanaf maandag 2 november haar regeling voor bezoekers en begeleiders. Behoudens uitzonderingen zal bezoek voor patiënten enkel mogelijk zijn in het weekend. Begeleiders worden ook slechts zeer uitzonderlijk toegelaten.

Lees verder

Telefonieproblemen A.S.Z.

Op dit moment ondervindt het A.S.Z. op de drie campussen (Aalst, Wetteren en Geraardsbergen) telefonieproblemen. Binnenkomend en uitgaand telefoonverkeer verloopt moeizaam.

Lees verder

Spoedarts dr. Nico Rooselaer: “De komende weken zijn cruciaal. Enkel met een solidaire houding kan het tij gekeerd worden.”

Spoedarts A.S.Z. dr. Nico Rooselaer: “De komende weken zijn cruciaal. Enkel met een solidaire houding kan het tij gekeerd worden.”

Lees verder

Nieuwe richtlijnen vanaf maandag 26/10/2020

De overheid heeft gisteren beslist dat elk ziekenhuis, dus ook A.S.Z. Aalst – Wetteren - Geraardsbergen, vanaf maandag 26 oktober, alle planbare niet-dringende activiteiten die gebruik maken van intensieve zorgen, alle klassieke opnames die geen gebruik maken van intensieve zorgen en tot slot alle chirurgische ingrepen die plaatsvinden in het dagziekenhuis, geannuleerd moeten worden en dit gedurende een periode van 4 weken.

Lees verder
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail