A.S.Z. Wetteren optimaliseert Medische beeldvorming en Pijnkliniek

In een tijd van voortdurende vooruitgang in de hoogtechnologische wereld van de nucleaire geneeskunde en met de invoering van strengere wetgeving voor radiofarmaca, heeft de dienst nucleaire geneeskunde op de campus Wetteren besloten haar activiteiten stop te zetten. Vanaf 1 januari 2024 zal deze zorg worden gegarandeerd en geoptimaliseerd op de splinternieuwe dienst in Aalst. Echter zullen de onderzoeken op de botdensitometer overgenomen worden door de dienst Medische Beeldvorming. Door deze verhuisbeweging kan de Pijnkliniek op campus Wetteren uitbreiden.

De beslissing om de activiteiten op de campus Wetteren te staken, komt voort uit de noodzaak om te voldoen aan de nieuwste technologische ontwikkelingen in de nucleaire geneeskunde. Hoewel deze dienst momenteel onderzoeken uitvoert in Wetteren, waarbij de huidige camera als verouderd wordt beschouwd, zal de dienst haar volledige aandacht concentreren in Aalst. De recente vernieuwingen op campus Aalst bieden niet alleen geavanceerdere mogelijkheden maar garanderen ook een optimale kwaliteit van zorg.

Desondanks blijft de dienst Medische Beeldvorming op de campus Wetteren niet achter. Botmetingen zullen blijvend plaatsvinden en na een korte onderbreking worden overgenomen door deze dienst. Dit zorgt ervoor dat patiënten in de regio nog steeds toegang hebben tot dit onderzoek. Bovendien wordt de pijnkliniek op campus Wetteren uitgebreid.

“Alle andere activiteiten op de campus Wetteren blijven behouden. De patiënten uit deze regio kunnen hier nog steeds terecht voor raadplegingen, radiologische onderzoeken op de dienst medische beeldvorming en kleine ingrepen. Ook de dialyse-afdeling voor nierpatiënten en de SP-revalidatieafdelingen blijven behouden op de campus Wetteren” benadrukt dr. Steven Rimbaut, hoofdarts A.S.Z.

pijnkliniek_asz_wetteren.png