Diëtetiek richt zich op de voeding van gehospitaliseerde patiënten

Tijdens uw hospitalisatie komt u mogelijk in contact met een diëtist(e). Het doel is uw behandeling te ondersteunen met een aangepaste voeding. De diëtist(e) zorgt ervoor dat u de juiste voeding krijgt afgestemd op uw specifieke noden en op de vereisten van het ziektebeeld. Voor het opstellen van de juiste voedingsadviezen werkt de diëtist(e) multidisciplinair samen met artsen, verpleegkundigen, logopedisten en andere zorgverleners.

Vaak dient u het dieet thuis verder te zetten. De diëtist(e) zal u daartoe de nodige uitleg en informatie meegeven aan de hand van brochures en eventueel productinformatie.

Bij een opname in het ziekenhuis wordt iedere patiënt gescreend op ondervoeding. Indien er een risico op ondervoeding is, komt de diëtist(e) langs. Zij zal trachten om uw voedingstoestand te verbeteren door advies op maat te geven en de maaltijden aan te passen aan uw specifieke noden. Deze begeleiding is inbegrepen in de ligdagprijs.