Patiënt vertelt over haar verblijf op de gloednieuwe revalidatie-afdeling in A.S.Z. Geraardsbergen

Vorige maand is de gloednieuwe verpleegeenheid locomotorische revalidatie opgestart bij A.S.Z. Geraardsbergen. De dienst locomotorische revalidatie richt op patiënten die nood hebben aan revalidatie na een orthopedische ingreep aan de heup, knie, elleboog, schouder of na een polytrauma. Na 2 jaar sukkelen met een versleten heup besloot Lucie Van Bockstaele om haar eindelijk te laten opereren. Dit liet ze doen in Antwerpen en daar was ze ook zeer tevreden over. Echter liep het na haar heupoperatie helemaal mis en besloot ze om toch op revalidatie te komen in het A.S.Z. Geraardsbergen. 

Lucie, patiënt op de dienst locomotorische revalidatie A.S.Z. Geraardsbergen: Ik ben de hulp die ik heb gekregen van iedereen op de revalidatie-afdeling enorm dankbaar. Zonder hen zou ik vandaag nog niet zo ver staan als nu!

SP dienst A.S.Z. Geraardsbergen
SP dienst A.S.Z. Geraardsbergen oefenzaal

Hoe ervaarde u het verblijf op de revalidatie-afdeling? 

“Op maandag ben ik toegekomen op campus Geraardsbergen onder verdoving door het enorme aantal pijnstillers die ik moest nemen. Ik heb dan ook bij aankomst gevraagd om dit aantal te minderen en dat is direct gebeurd. De hoofdverpleegkundige kwam ook elke dag langs op mijn kamer om te zien hoe het met me ging, dat was niet het geval in Antwerpen. Ik werd in alles betrokken, zo werd er voorgesteld om het ziekenvervoer van het ziekenhuis naar mijn huis te regelen wat ik echt enorm apprecieerde. Uiteindelijk was toch niet nodig, aangezien mijn kleindochter me kwam halen. Ik kan dus zeggen dat mijn ervaring op de SP-dienst zeker positief was, ik heb er niets op aan te merken!” 

Wat vond u van het team? 

“Ik wil allereerst een dikke pluim geven aan dr. Lien Timmermans, zij heeft mij echt zeer goed geholpen en hield rekening met mijn noden en wensen. Ze was oprecht begaan met mij en ik kon ook goed praten tegen haar. Het team dat mij verzorgde was ook super! Ik kon al veel zelfstandig, maar toch heb ik een keer gevraagd of het mogelijk was om eens mijn haar te wassen en diezelfde middag stond er direct iemand klaar. Ook de ergotherapeuten hebben mij zeer goed ontvangen, zo heeft ergotherapeut Wendy me op de dag van mijn ontslag uitgelegd hoe ik in de auto kon stappen met zo min mogelijk pijn. Uiteindelijk is ze het moment zelf nog helemaal mee tot aan de auto gestapt om mijn te helpen, waarvoor ik haar heel dankbaar ben!” 

Welke soort oefeningen heeft u tijdens de revalidatie allemaal moeten doen? 

“De oefeningen waren zeer gevarieerd. Zo moest ik oefeningen aan het rek doen, op mijn tenen staan, mijn been naar achter en opzij zwaaien en de benen losmaken. Een beetje de algemene oefeningen voornamelijk. Ook heb ik gefietst, oefeningen gedaan op de roeitrainer en leren stappen op de trappen. Na een tijdje lukte het al om zelfstandig terug te keren naar mijn kamer, maar toch werd ik geen seconde alleen gelaten en was er altijd iemand bij mij voor de zekerheid. Op het einde van mijn verblijf kon ik perfect met 1 kruk naar huis gaan.” 

Hoe gaat het nu nog met u? 

“Momenteel zijn er nog enkele spieren die vastzitten en nog moeten loskomen, maar ik krijg ook nog drie keer in de week kiné dus dat komt zeker allemaal terug in orde! Ik ben de hulp die ik heb gekregen van iedereen op de revalidatie-afdeling enorm dankbaar. Zonder hen zou ik vandaag nog niet zo ver staan als nu!”  

Meer informatie over onze SP-dienst op campus Geraardsbergen vindt u hier.